2019. szeptember 30., hétfő

A fiúknak, akiket valaha szerettem - To All The Boys I've Loved Before


A Netflix előszeretettel túr elő a múltból olyan rég elfeledett műfajokat, amelyek egykoron hatalmas népszerűségnek örvendtek, mára azonban már nincsenek Hollywood figyelmének középpontjában, pedig igény simán mutatkozna rájuk.


Ezúttal a 20 éve fénykorát élő ’tini romkom’ zsánert éleszti újjá a világ legnépszerűbb digitális filmforgalmazója.


A mindösszesen 39 esztendős koreai származású amerikai írónő, Jenny Han nagysikerű, 2014-es regényének filmváltozata teljes joggal nevezhető az év cukiságának - s itt és most a kifejezés pejoratív jelentését el is felejthetjük!


Susan Johnson mozija ugyanis a hibáival együtt is nagyon szerethető filmecske. És bár nem találja fel a spanyolviaszt, jóleső módon idézi meg a ’90-es évek népszerű – és egyébként abszolút nézhető – high-school romkomjainak szellemét. Ugye emlékeztek Freddie Prinze Jr.-ra és A csaj nem jár egyedül-re, illetve szegény megboldogult Heath Ledger első nagy dobására, a 10 dolog, amit utálok benned c. vígjátékra? 


Ha azokat a filmeket szeretted, márpedig miért ne szeretted volna, nincs bennük semmi utálni való, akkor minden bizonnyal A fiúknak, akiket valaha szerettem-et is zabálni fogod!
A Netflix a zajos sikeren felbuzdulva pedig komolyan fontolgatja a második részt… Hiába, revival van kérem, tini romkomot a népnek!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése