2019. szeptember 29., vasárnap

Vadon - Wildlife


Robert Ford szűkszavú hangulat-regényéből a kortárs színművészet egyik legkiválóbb „játékosa”, Paul Dano rendezett kissé esetlen, csetlő-botló családi drámát.


Dano színészi kvalitásai megkérdőjelezhetetlenek, direktorként azonban még csupán az atmoszférát érzi, a karakterekben rejlő komplexitást nem, így pedig maga a sztori is bent ragad.  
Ford könyve amúgy sem a legerősebb darab az életműben, ezért is tűnik furcsának, vagy még inkább: vitathatónak Dano választása. Mit látott ebben az alapanyagban a pali, hogy életében először késztetést érzett a rendezésre?  


Hiába Carey Mulligan és Jake Gyllenhaal, Dano rosszul időzít. Majd minden jelenet hosszabb és körülményesebb a kelleténél. S bár a miliőfestés csodás, mégis életszerűtlen a családi dráma, súlytalan a konfliktus.


No de azért ez egy szép film: szép emberek (jó színészek), szépen, ízlésesen fényképezett szép díszletek között kínlódnak nagyjából 100 percen keresztül.


Ígéretes start után a középrész unalomba fullad, majd a végjáték – szó se róla - ismét tartogat néhány izgalmas pillanatot.
Csak hogy ez a sztori nem elég érdekes ahhoz, hogy az imént felsorolt erények elegendőek legyenek az üdvösséghez.

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése