2016. március 20., vasárnap

A (sz)ex az oka mindennek - Sleeping with other people


A nagy dobás után ismét Adam McKay, ezúttal azonban a számára ismerős terepen! Tudjuk jól, hogy az úriember szakavatott ismerője a komédia műfajának, ráadásul a produceri székben a haverja, Will Ferrell is ott csücsül. Szép kis „társaság”…


A (sz)ex az oka mindennek levezénylését Leslye Headland rendezőnő vállalta magára, aki a 2014-es About last night-al már egyértelműsítette, hogy képes valamirevaló, fogyasztható, könnyed, intelligens vígjátékot készíteni. 
Headland ismét teljesítette a „normát”. A Sleeping with other people ugyan semmi újat nem hoz, de a megszokott paneleket ügyesen variálja, s Jason Sudeikis személyében egy karakteres, figyelemreméltó főszereplőt is a magáénak tudhat, aki Alison Brie-vel (Ötéves jegyesség; Mad men - Reklámőrültek; Amerikai fater; A nyár királyai) tök jó párost alkot. 


Sudeikis lazán-faszán hozza a nőcsábász karaktert; ki hitte volna, hogy számos ügyefogyott, szerencsétlen figura eljátszása után ezt is kisujjból kirázza, ráadásul tök hitelesen. 


Persze nem túl eredeti ez a „barátokból szerelmesek” - sztori, de Headland gördülékeny párbeszédeket írt, s nem mismásol, mint az átlagos romkomok többsége: szabadszájú, de nem ízléstelen - egy befőttes üveggel illusztrálja a maszturbálást, meg ilyenek…
…és közben nem jövünk zavarba, mert ugyan a történet és a dramaturgia kicsit elrugaszkodik a valóságtól – vagyis eléggé ’meseszerű’ -, a modor amiben Headland tálalja a cselekményt nagyon is hétköznapi és emberi. Emiatt lehet kedvelni A (sz)ex az oka mindennek c. filmet, mely kiváló ’kedvcsináló’ lehet pl. tavaszi vasárnap délutáni szerelmes összebújásokhoz! 


Nosza férfitársak, hadd szökjön a tesztoszteronszint a magasba! 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése