2014. április 12., szombat

The trials of Cate McCall - A Cate McCall-per


Olyan rég volt már, hogy jó tárgyalótermi dráma „pörgött” a moziban.
A Cate McCall-pert nem vetítette egyetlen hazai filmszínház sem, az USA-ban is mérsékelt sikert aratott a mozi pénztáraknál, így hamar kiszelektálták a vetítőtermekből… pedig a Kate Beckinsale érett színészi alakításával megtámogatott mozi nagyon rendben van! Agyas, feszesen szerkesztett, fordulatos tárgyalótermi dráma!
Ne higgy az imdb-s szerény 6 egésznek! 


A film hangulata egyértelműen a 90-es évek történetközpontú jogász krimijeit idézi (Ha ölni kell; Egy becsületbeli ügy stb.), nélkülözve azok manírosságát. Itt nincsenek tipikus „nagy jelenetek”, hangzatos védőbeszédek, színpadias megnyilvánulások.
A Kate Beckinsale által megformált - alkohol elvonót megjárt - ügyvédnő magánéleti válsága szolgáltatja a drámát, a cselekmény krimi szálát pedig maga a per adja, mely a szorult helyzetben lévő jogászasszony egyetlen esélye arra, hogy visszakapja kamarai tagságát, s helyrebillentse megtépázott jó hírét és önbecsülését. 


A Cate McCall-per egy ügyes forgatókönyvvel felvértezett, okos, elmés kis krimi. Abszolút pozitív csalódás!
…és bár tévéfilmes eszközökkel él, esetében ez egyáltalán nem zavaró. Sőt, kifejezetten jól áll neki a kopottas „gúnya”!

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése