2014. április 10., csütörtök

Frozen - Jégvarázs


A Disney még mindig hisz az éneklő hercegkisasszonyokban.
Tekintve, hogy egy Oscart, Golden Globe-ot és Bafta-t nyert animációs filmről beszélünk, amely ráadásul minden létező bevételi rekordot megdöntött világszerte, most kurvára örülnünk kéne: „Végre! A stúdió visszatalált a helyes ösvényre.” Ezen megállapítás azonban csak részben állja meg a helyét. Mert tény: a Disney hosszú idő után ismét készített egy bazira sikeres animációs filmet, de az a fajta bűbáj, amely a klasszikusait jellemezte, a Frozenben csak nyomokban érhető tetten.

A történet alapjául Andersen klasszikus Hókirálynő c. meséje szolgált, de természetesen a Jégvarázs nem tartalmaz drámai elemeket. Még Elsa, az átokkal sújtott hercegnő is rohadtul cuki.
Kicsit gyermekded adaptáció ez na! Persze nincs ezzel baj, hiszen egy Disney film potenciális célcsoportja mindig is a 7-13 éves korosztály volt. Számukra pedig nyilvánvalóan kellemes élmény a Jégvarázs. 

A Walt Disney Pictures 53. egész estés animációs filmje tehát helyre kis mozi. Ugyan megközelíteni sem tudja a stúdió olyan klasszikusainak színvonalát, mint pl. A szépség és a szörnyeteg, vagy a Hamupipőke, de legalább van benne egy tök vicces karakter (a beszélő hóember személyében), szép és szemet gyönyörködtető a képi világa, a betétdalai pedig fülbemászóak és megjegyzősek.

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése