2016. október 12., szerda

A kis kedvencek titkos élete - The secret life of pets


A kis kedvencek titkos élete c. animációs filmben sokkal több lehetőség rejlett. Elbírt volna jóval ötletesebb és frappánsabb gegeket a sztori – és valamivel leleményesebb cselekményszövést...
Mégis, az Illumination új mozija – még ha nem is a legveretesebb animáció – szórakoztató kis szösszenet!


Az alapötlet egyébiránt zseniális: mit csinálnak a kis házi kedvencek a négy fal között, amikor a gazdi nincsen otthon? Körbe lehetett volna járni a kérdést jóval pofátlanabb és bátrabb módon is – felnőttesebben? -, az alkotók azonban nem akartak mást, csak egy kedves kis animációs mozit összerántani – legfőképp a gyerekeknek -, és ez végül is sikerült nekik! 


A sztori a szokott mederben csordogál, nincsenek meglepő fordulatok, sem dramaturgiai újítások – nagy meglepetésekre ne számíts! -, ugyanakkor tényleg cuki a film – vélhetően még apuka, anyuka sem fog rajta bealudni a moziban -, s a jól eltalált figurák és az az egy-egy emlékezetes poén abszolút az átlag fölé emelik az Illumination újdonsült animációját!


Némi vakmerőséget és bevállalósságot azért már elvárnánk a stúdiótól, összességében azonban a The secret life of pets kompakt alkotás, szerethető, élvezhető, kedvelhető. Ari!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése