2016. október 26., szerda

Star Trek: Mindenen túl - Star Trek Beyond


Amikor felröppent a hír, hogy Justin Lin vezényli a harmadik Star Trek mozit, már sejteni véltük, hogy akciózásban tutira nem szenvedünk majd hiányt a soron következő etapban.
Lin pedig nem hazudtolta meg önmagát, csak úgy, mint a már névjegyévé vált Halálos iramban filmek esetében, itt is eszeveszett tempót diktál! Pörgős haddelhaddban tehát nincsen hiány, mégis egy valami nagyon hiányzik a Star Trek Beyondból, az pedig J.J. Abrams körültekintő alapossága és eleganciája.


Bármennyire is korrekt munka a Mindenen túl, egy hangyányit alul marad az előző két résszel szemben. Nem olyan durván szembetűnő a különbség, de azért észrevehető.
Abrams komplex, okos kalandfilmjei – Star Trek (2009.) és Star Trek Into Darkness (2013.) – magasra tették a lécet – amelyet Justin Lin végül is sikerrel megugrott, mégis az az érzésünk, hogy a tajvani származású direktor többnyire rutinból oldotta meg a feladatot. 


A karakterek – szemben a két előző résszel – marginális szerepet töltenek be, alá vannak rendelve a látványnak és az akciónak. Ezzel párhuzamosan pedig maga a forgatókönyv – a történet - sem olyan összetett, mint a 2009-es és a 2013-as filmben volt. 


De Isten ments, hogy bárki kedvét elvegyük a legújabb Star Trek kalandtól! Justin Lin ugyanis hozta a tőle elvárhatót: az Abrams által dirigált epizódok méltó folytatást kaptak!
Azét J.J. visszatérhetne a negyedik felvonásra, a mihez tartás végett!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése