2016. október 19., szerda

The neighbor


Marcus Dunstan a 2000-es évek közepe óta aktív zászlóvivője a B-kategóriás horrornak – mely egyébiránt egész jó biznisznek bizonyul, a nagyközönség ugyanis kajolja a kiszámítható parát! A büdzsé alacsony, a bevétel azonban rendre kimagasló, még szép, hogy a Dunstan-hoz hasonló szakik rendületlenül ontják magukból az 1 óra 20 perces futószalagon gyártott horror-thrillereket!
Emberünk azért igyekszik nívót képviselni a nívótlanságban; bár az, hogy a Fűrész 4 forgatókönyvének megírásával indult nagyjából a karrierje nem túl jó ómen. 


Dunstan első szerzői horror rendezése, a 2009-es The Collector sem volt egy veretes darab, pedig azóta sok zsáner-rajongó amolyan titkos favoritként tekint arra a filmre. És annak ellenére, hogy az a mozi is vállaltan a B-ligában játszik, Dunstan rátermettsége azért meg-megcsillan benne. Bárhogy is, de nem reménytelen a fickó!
Nagyjából ugyanez a kettősség jellemző a The Neighbor-ra is, ami a direktor korábbi munkáihoz képest inkább thriller, mint horror.


Ha láttad annak idején Shia LaBeouf-el a Disturbiát, akkor kb. jó nyomon jársz. Valami hasonló itt is a szitu, azzal a különbséggel, hogy esetünkben „nyilván” nincs igazi karakterábrázolás, és a cselekmény sem tartogat túl sok meglepetést. 


Ellenben Dunstan egész okés tempót diktál, és mivel tartja a korábban már említett kötelező B-kategóriás horror-thriller játékidő limitet (szigorúan 1 óra 20 perc!), ezért még azzal sem vádolhatjuk, hogy túl sok időt rabolna el az életünkből.


Végül is egészen okés kis semmiség a The Neighbor, amelyben a rendező még képes egy-két izgalmas jelenettel is meglepni a nézőt - a főszereplő Josh Stewart (Csillagok között; Benjamin Button különös élete) pedig még úgy is rendben van, hogy tulajdonképpen végig egy rohadt szót sem szól, csupán fel-alá rohangál. Ja, és itt van még Alex Essoe is a 2014-es Starry eyesból!
Épp nézhető. Jó közepes.

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése