2020. május 17., vasárnap

TOP 25 Szerelmespár

   25. Paula Pokrifki & Zac Mayo – Debra Winger & Richard Gere (Garni-zóna – An Officer and a Gentleman, 1982)

Durva, de ebben a filmben még nem láthatjuk Richard Gere emblematikus ősz fürtjeit. A deviáns repülőtiszt tanonc és a gyári munkáslány kapcsolata mellékszál a történetben, de Debra Winger szuper szexi, Gere meg pofátlanul jóképű, és hát mindez elég jó alap ahhoz, hogy meghatározó fejezetté váljon a románcuk a sztoriban. 

    24. Sera & Ben Anderson – Elisabeth Shue & Nicholas Cage (Las Vegas, végállomás – Leaving Las Vegas, 1995)


A film, amely meghozta Nicholas Cage sokat emlegetett Oscar-díját. Az öngyilkos hajlamú forgatókönyvíró és a Las Vegas-i örömlány kapcsolata rendkívül drámai és megindító.

     23. Jordan Mooney & Brian Flannagan – Elisabeth Shue & Tom Cruise (Koktél – Cocktail, 1988)

Roger Donaldson egyik leggyengébb filmje, ami az évek múltával mégis kultikussá tudott válni. És miért? Az ok egyértelműen Tom Cruise kisfiús mosolya, valamint Elisabeth Shue angyali pofija, és szőke fürtjei. Ennyi néha pont elég az üdvösséghez. 

    22. Blanca & Pedro – Winona Ryder & Antonio Banderas (Kísértetház – The House of the Spirits, 1993)

Bianca és Pedro szerelme csak egy röpke kis epizód Bille August nagyívű családregényében. Mégis kulcsfontosságú kapcsolat ez, amely nagyban befolyásolja a film történéseit, s nem utolsó sorban: a fiatal Winona Ryder és Antonio Banderas között nagyon is működik az a bizonyos kémia! 

    21. Rachel Jansen & Peter Bretter – Mila Kunis & Jason Segel (Lepattintva – Forgetting Sarah Marshall, 2008)

A Felpattintva mellett a korszak és az Apatow-istálló egyik legjobb romkomja, amely – ki hitte volna – abszolút hiteles szerelmes párrá gyúrja a jóllakott napközis karakter Jason Segel-t és a szuper jócsaj Mila Kunis-t.

     20. Molly Jensen & Sam Wheat – Demi Moore & Patrick Swayze (Ghost, 1990)

A film, amely új dimenziókat nyitott meg az agyagozás és a szerelmeskedés relációjában. No és a két főszereplő karrierjében is. Swayze ekkor már szupersztár volt, főként a Dirty Dancingnek hála, mégsem jött rosszul neki egy ilyen orbitálisan nagy kasszasiker, hisz a táncos film után az egy Országúti diszkót leszámítva (ami egyébként jóval a megjelenése után vált kult mozivá) csak felejthető projektekben vett részt. Demi Moore biójában is jól mutat a Ghost, ami aztán a ’90-es évek közepéig számos fontos filmszerepet hozott a színésznő számára. 

     19. Juliet & Romeo – Claire Danes & Leonardo DiCaprio (Rómeó és Júlia – Romeo + Juliet, 1996)

Baz Luhrmann megosztó, de kétségtelenül bátor és energikus Rómeó és Júlia adaptációja, mely elsősorban az akkori tinikedvenc DiCaprio és a jó érzékkel „mellécastingolt” Claire Danes miatt aratott zajos sikert. 

     18. Helen & James – Gwyneth Paltrow & John Hannah (A nő kétszer – Sliding Doors, 1998)

Alulértékelt brit mozi, amely a „mi lett volna, ha” gondolatával játszadozik igen ötletesen. Helen és James a kedvenc brit párunk! 

     17. Ariel & Ren – Lori Singer & Kevin Bacon (Gumiláb – Footloose, 1984)

A film, amely Kevin Bacon-ből szupersztárt faragott, s szép lassan a táncos-zenés mozik örökzöldjévé vált. Mind a mai napig roppant mód szórakoztató és friss. Singer és Bacon között izzik a levegő! Íme a tökéletes casting!

     16. Frankie & Johnny – Michelle Pfeiffer & Al Pacino (Krumplirózsa – Frankie and Johnny, 1991)

Pacino méltatlanul keveset emlegetett kellemes, egyedi hangvételű romantikus mozija az egyik legjobb zsánerfilm a ’90-es évekből. Garry Marshall, a Micsoda nő rendezője 1 évvel a Julia Roberts – Richard Gere mozi után forgatta a filmet, de jóval mérsékeltebb sikert aratott annál. Nem csoda, hisz a Krumplirózsa finomabb, légiesebb, „igazibb” film a Pretty Womannél, s a későbbi indie mozik hangulatát idézi - előlegezi. De az egész sztorit vitathatatlanul Michelle Pfeiffer és Al Pacino kitűnő párosa teszi lehengerlővé. 

    15. Holden McNeil & Alyssa Jones – Ben Affleck & Joey Lauren Adams (Képtelen képregény – Chasing Amy, 1997)

A leszbikus Alyssa és a hetero Holden viharos szerelme. Elég bizarr, de Kevin Smith már csak ilyen. Ja, és marha jó a magyar szinkron! 

     14. Jenny & Oliver – Ali MacGraw & Ryan O’Neal (Love Story, 1970)

„Generációs-zokogós”. Jenny és Oliver a filmtörténet egyik legikonikusabb szerelmespárja!

     13. Kimberly & Dell – Emmy Rossum & Justin Long (A szerelem üstököse – Comet, 2014)

Akár Linklater is elkövethette volna. Justin Long és Emmy Rossum kozmikus szerelme ellenállhatatlan. 

     12. Susan Lowenstein & Tom Wingo – Barbra Streisand & Nick Nolte (Hullámok hercege – The Prince of Tides, 1991)

Ahogy Nick Nolte Reviczky Gábor szinkron hangján azt mondja, „Lowenstein”, s ahogy Barbra Streisand karaktere a végén búcsúzik a vidéki futball edzőtől. Finoman szirupos, kifejezetten élvezetes néznivaló, még a borongós téma ellenére is. A két főszereplő pedig óriásit játszik!

     11. Marianne & Heloise – Noémie Merlant & Adéle Haenel (Portré a lángoló fiatal lányról – Portrait de la jeune fille en feu, 2019)

A tavalyi év egyik legemlékezetesebb szerelmes párja. Ki hitte volna, hogy Marianne és Heloise szerelmének költői története ekkora hatást képes gyakorolni! Légies, és nagyon francia!

     10. Kitty Fane & Walter Fane – Naomi Watts & Edward Norton (Színes fátyol – The Painted Veil, 2006)

W. Somerset Maugham csodaszép regényének pasztellesen finom filmadaptációja, amely talán kevesebb figyelmet kapott a kelleténél. Pedig Kitty és Walter megindító szerelmének története, illetve Naomi Watts és Edward Norton finoman rezonáló párosa kifejezetten emlékezetes. 

     09. Carol Connelly & Melvin Udall – Helen Hunt & Jack Nicholson (Lesz ez még így se! – As Good as It Gets, 1997)

„Carol a pincérnő, Simon a buzi!” Lám, a szőrös szívű Jack Nicholson is megzabolázható. Naná, ha egy olyan szuggesztív partnerre lel, mint Helen Hunt. Megható, szenzációs párbeszédekkel teletűzdelt szerelmi kapcsolat. 

     08. Louise & Evan – Nadia Hilker & Lou Taylor Pucci (Újjászületés – Spring, 2014)

Az egyik kedvenc indie filmünk az elmúlt évtizedből, Louise és Evan párosa pedig az egyik legbizarrabb, amelyet romantikus filmben valaha láttunk. Nem lőjük le a poént, Isten ments, ezt a mozit látni kell!

     07. Holly & Gerry – Hilary Swank & Gerard Butler (P.S. I Love You, 2007)

Holly és Gerry bő két órás, könnyfakasztó búcsúja. Butler nem a kimagasló színészi kvalitásairól nevezetes, itt is Swank viszi el a balhét, de kétségtelen, hogy a P.S. I love you-nak helye van minden idők legklasszabb szerelmes filmjeinek listáján, a Gerard Butler és Hilary Swank páros pedig szintén igen jól funkcionál.

     06. Cindy & Dean – Michelle Williams & Ryan Gosling (Kék Valentin – Blue Valentine, 2010)

Derek Cianfrance szenzációs mozijában párhuzamosan látjuk Cindy és Dean csodálatos egymásra találásának, valamint drámai szétválásának történetét. Az egyik legszomorúbb romantikus mozi evör.

     05. Céline & Jesse – Julie Delpy & Ethan Hawke (Mielőtt felkel a Nap – Before Sunrise, 1995)

Olyan jókat beszélgetnek, öröm őket nézni, hallgatni. Az éjszaka végére pedig jól egymásba is szerelmesednek. Tulajdonképpen az egész trilógiát idecitálhattuk volna, de hát a ’95-ös első epizóddal kezdődött minden. 

    04. Oliver & Elio – Armie Hammer & Timothée Chalamet (Szólíts a neveden – Call Me by Your Name, 2017)

Nem számít, hogy azonos neműek, Armie Hammer és Timothée Chalamet között csak úgy izzik a levegő. Elképesztő színészi munka!

     03. Zula & Wiktor – Joanna Kulig & Tomasz Kot (Hidegháború – Zimna wojna, 2018)

A legszebb európai szerelmes film, az egyik legdinamikusabb szerelmes pár a listán. 

    02. Robert Kincaid & Francesca Johnson – Clint Eastwood & Meryl Streep (A szív hídjai – The Bridges of Madison County, 1995)

Rendkívül érzékeny páros, felnőtt, érett szerelmi szál, első osztályú színjátszás, Meryl Streep díjakkal és nominációkkal elhalmozott alakításával. Szívszorító finálé.

    01. Marianne Sheridan & Connell Waldron – Daisy Edgar-Jones & Paul Mescall (Normális emberek – Normal People, 2020)

Ha modern, emocionálisan kifinomult romantikus történet, akkor nálunk mindenképpen a Sally Rooney azonos című regényéből készült Normal People a tuti befutó. Marianne és Connell párosánál erősebb duót még nem láttunk szerelmes filmben! Daisy Edgar-Jones és Paul Mescall!!! 

2 megjegyzés:

  1. Артур Борис vagyok, az Orosz Köztársaság lakója / állampolgára. 52 éves vagyok, vállalkozó / üzletember. Egyszer nehézségeim voltak a projektem / vállalkozásom finanszírozásában, ha nem egy jó barátom, aki bemutatott Benjamin Lee úrnak, hogy kapjon egy 250 000 USD értékű hitelt a cégétől. Amikor kapcsolatba léptem velük, mindössze öt munkanapra volt szükség ahhoz, hogy a hitelezési folyamatom elkészüljön és a számlámra kerüljön. Még rossz hitelelőzmények mellett is kínálják Önnek szolgáltatását. Emellett mindenféle kölcsönt kínálnak, például üzleti hiteleket, lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, autókölcsönöket. Nem tudom, hogyan köszönjem meg nekik, amit értem tettek, de Isten megjutalmazza őket dicsőségében gazdagsága szerint. Ha sürgős pénzügyi segítségre van szüksége, vegye fel velük a kapcsolatot ma e-mailben: 247officedept@gmail.com WhatsApp információ ... + 1-989-394-3740

    VálaszTörlés