2016. december 4., vasárnap

Mike és Dave esküvőhöz csajt keres - Mike and Dave need wedding dates


Zac Efron teljességgel belesüppedni látszik a „bunkó-komédiák” ingoványába, pedig a srác már több ízben bizonyította, hogy drámai színésznek sem utolsó. A tuskóság ugyanakkor jól fizet Hollywoodban – meg világszerte -, s íme egy újabb alpári – Efron nevével fémjelzett – vígjáték, amelyben a csajmágnes sztár mellé valódi nagyágyúkat castingoltak az alkotók. Aubrey Plaza, Adam Devine, és nem utolsó sorban Anna Kendrick, akit eddig azért elkerültek az ilyen jellegű projektek. 


A két minden lébe kanál tesó rendre tönkre vágja a családi összejöveteleket – anyuka, apuka ezt mindjárt a film elején egy magvas kis videó összeállítással demonstrálja. Így a szülők, a kishúg közelgő esküvőjére való tekintettel arra kérik a bratyókat, hogy végre felnőtt férfi módjára viselkedve tisztes, jóravaló, disztingvált lányok társaságában jelenjenek meg a Hawaii-on rendezett lagzin, s ha egy mód van rá, ne kokózzanak, ne kurvázzanak és ne igyák halálra magukat a család eddigi legfontosabbnak ígérkező eseményén.   
Dave és Mike eleget téve a szülői ukáznak feladnak a neten egy hirdetést, amelyet a két vadorzó, lecsúszott némber Alice és Tatiana annak rendje és módja szerint kiszúr – és jöhet is a Hawaii – trip, amolyan Ünneprontók ünnepe jelleggel.  


Kendrick meglepő az ekizős, aranyosan butuska ribi szerepében, de egészen jól helyt áll. Aubrey Plaza-tól már korántsem áll annyira távol a „csajoskodás”, és hát összességében elmondható, hogy Efron és a paraszt Adam Devine mellett nem vallanak szégyent a nőstények. 


A forgatókönyv tök kiszámítható, ennek megfelelően a film frankón be is fárad a végére, noha egy-egy valóban jól eltalált poén azért rendre megmenti a mozit a totális lebőgéstől.
Ettől még persze Devine helyenként borzasztóan – már-már irritáló módon - túltolja, s a forgatókönyvíróknak sem sikerült ízlésesen tartani a mértéket: van egy rahedli ügyes „bemondás” és idézhető duma, ugyanakkor akad legalább ugyanannyi kínos is, így meglehetősen felemás a végeredmény. 


Ha nincsenek borzasztó nagy elvárásaid és egy sablonos, de olykor mégis kacagtató, picit fárasztó, de végül is szórakoztató vígjátékra vágysz a Mike and Dave need weeding dates nagyjából okés választás lehet.
Mély nyomot viszont nem fog hagyni, az tuti!
Erős közepes.

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése