2018. november 22., csütörtök

Hurrikán meló - The Hurricane Heist


A katasztrófafilm és az akció műfaj házasítása egyébiránt nem ördögtől való ötlet. Más kérdés, hogy a kivitelezés esetünkben hagy némi kívánni valót maga után.
Pedig annyira király lett volna, ha egy jó kis szórakoztató trash sül ki a dologból. A Hurrikán meló minden egyes dialógusából, jelenetsorából és történéséből azonban csak úgy süt az ostobaság, és a mindent – hurrikánként – elsöprő b-filmes (bocs, zs-filmes) jelleg.


A 45 misis büdzsé, és a szebb napokat látott Rob Cohen sem volt elég ahhoz, hogy az egészből egy jóravaló, élvezhető butaság kerekedjen.
A szereplők jelentéktelenek, a karakterek szürkék, a párbeszédek irtó gagyik, ahogy maga a film történetét beindító rabló-pandúros szál is abszolút bagatell.


22 év telt el Jan de Bont Twisterje óta, de azóta sem sikerült olyan klassz vihart, olyan elképesztő tornádókat a vászonra álmodnia Hollywood látványfelelős iparosainak.


A Hurrikán meló szinte mindenben alulmarad elődeihez képest. Heist filmes törekvései megbuknak, a CGI katasztrófafilmhez képest – meg egyébként minden viszonylatban – megmosolyogtató, akciófilmként pedig szintén nem funkcionál a sztori, hisz minden „fordulata” jó előre megjósolható, nem beszélve arról, hogy az akciójelenetei mennyire fapadosak.
Super Tv2, késő esti műsorsáv, bealvós akció-rettenet.

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése