2019. június 23., vasárnap

Pusztító - Destroyer


Nicole Kidman bármit képes eljátszani, ezt már sokszor bizonyította. Ha kell femme fatale, ha kell „magára szed” lazán 15-20 évet, s ha szükséges csont sovány, leharcolt, viharvert nyomozónő – mint esetünkben.
Az ausztrál származású színésznő hatalmas átváltozó művész, a Pusztító egyik nagy erőssége pedig az ő figyelemfelkeltő, koncentrált, határozott játéka.


Viszont sajnálatos módon egy kitűnő szereplés sem tud feledtetni, avagy semmissé tenni egy zavaróan zavaros szkriptet. Karyn Kusama a közel sem tökéletes, de kétségtelenül erőteljes A meghívás c. misztikus thrillerével hívta fel magára a filmvilág figyelmét, de a Pusztítóba nem tudott annyi eredetiséget és izgalmat csempészni, mint korábbi nagyjátékfilmjébe.


Kissé "túlcsavart" a történetvezetés is, pedig az egyébként tök egyszerű sztori nem indokol ilyen szintű komplexitást. Ugyan a készítők igyekeztek váratlan fordulatokkal is operálni, összességében nem szolgál túl sok újdonsággal a Pusztító. Klasszikus LA-krimi, annak minden jól ismert elemével és összetevőjével.


A faszverős – bocs, de nincs mese, ez történik – jelenet szerintünk nem bátor, szimplán csak ízléstelen és felesleges, ugyanakkor nem vitatjuk, hogy van egyfajta különös hangulata és aurája a filmnek, amely sokak számára vonzó lehet.
És természetesen Nicole Kidman alakítása mellett sem mehetünk el szó nélkül.
Az érzés azonban felemás…

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése