2014. november 7., péntek

The anomaly - Az anomália


Az anomália, bármennyire is igyekszik egy okos, összetett és csavaros akció sci-finek eladni magát, rendkívül hamar lelepleződik. A színes bőrű Noel Clark rendező filmje (a faszi volt olyan nagyvonalú, és saját magára osztotta a főszerepet is) egy orbitálisan zavaros, sehová sem tartó, és ezzel együtt totálisan érdektelen és jelentéktelen ’valami’.
Nem véletlen, hogy a The anomaly-t hamar száműzték a vetítőtermekből - hozzánk is csak dvd-n jutott el…


Ez a "mozi" annyira „olcsó”, hogy minden egyes képkockájáról ordít: „Hahó, én egy B-film vagyok!”. Bár az igazat megvallva még annak is kevés...
Lelki szemeim előtt látom Clarkot és Simon Lewis forgatókönyvírót, amint párás tekintettel gratulálnak egymásnak, amiért elkészítették ezt a – szerintük – rendkívüli alkotást. ...külön jár a fekete pont a két „kreatív szakembernek” a naivitásért és az ostoba önteltségért. 


Ian Somerhalder (Lost; Vámpírnaplók; A vonzás szabályai) súlytalan „gonosz”, Noel Clark pedig nem csak hogy pocsék rendező, aktornak sem épp kimagasló, s emellett túlságosan "civil" fizimiskája sem hat jótékonyan karakterére és vele együtt a színészi játékára.
Egy marha nagy blődli Az anomália. Tv-filmes eszközökkel operáló, gyenge technikai megoldásokat alkalmazó műanyag vacak, amiből nem, hogy másfél óra, de 10 perc is bőven sok. 


Az egyedüli pozitívum a filmben a Pitch perfectből ismerős, szexi Alexis Knapp – őt legalább nem veti le magáról a képernyő.
Nagyon rossz, mi szóltunk!

20%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése