2020. január 1., szerda

Jó srácok - Good Boys


Jó karakterek, a szuper tehetséges ifjú Jacob Tremblay, Gene Stupnitsky, a kiváló The Office rendezője és társproducere, valamint Seth Rogen, aki ötletgazdaként, és kreatív munkatársként állt a projekt mögé.


De akkor mégis mi ment félre?
A Jó srácok ígéretesen kezd, a 3 kis srác fékevesztett road movie-ja kétségtelenül tartogat jó néhány emlékezetes poént/pillanatot, összességében azonban nem fog mély nyomot hagyni, túlságosan felületes és elnagyolt.


Az indokolatlan és helyenként kifejezetten öncélú vulgaritással pedig szintén nehéz nézőként mit kezdeni. Nyilván nem jövünk zavarba egy-két elejtett bazdmegtől, de a Jó srácok kontextusa leveti magáról a kiskölykök 3 percenkénti „faszomozását”. Ami viccesen hangzik Seth Rogen szájából, nem biztos, hogy ugyanolyan humorosan csattan az angyali arcú Jacob Tremblay-től.    


A film nagyjából a felénél picit össze is zavarodik, annyira rapid és érthetetlenül sietős, annyira szeretne mindenáron szórakoztató lenni. Az utolsó harmadban végül magára talál a sztori és a szereplők is nagyjából a helyükre kerülnek.


Kár érte, mert a figurák tényleg nagyon klasszak. A „babzsák boys” triója irtó cuki, nekünk Keith L. Williams a favoritunk, amellett, hogy Tremblay és Brady Noon is rendkívül arik.
Stupnitsky viszont, bármennyire igyekezett mondanivalót (is) beleszuszakolni a történetbe, a végeredmény felemás. A felnőtté válásról, a haveri galeriről, a gyermekévekről és a barátságról nem tud újat mondani a Jó srácok, vígjátéknak pedig nem elég átütő.
Lehet azért szeretni, de csak módjával.

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése