2014. június 14., szombat

Not safe for work - Gyilkos iroda


…hogy Joe Johnston (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló; A tűz óceánja) vajon mit látott ebben a szkriptben, örök talány… Johnston nem egy kifinomult, magas művészi igényű rendező, de azért többnyire az A-ligában „játszik”. Így elég meglepő, hogy a Gyilkos iroda, minden igyekezete ellenére sajnos menthetetlenül egy jelentéktelen B-kategóriás thrillerecske lett. 


Max Minghella-nak ugyan szerepel egy-két nívósabb mozi a biójában (A közösségi háló; A hatalom árnyékában), de ahhoz még bőven kevés a 29 éves srác, hogy egy filmet egymaga elvigyen a hátán.
A sztorival nem nagyon foglalkoznék, elég szedett-vedett és zavaros…
’A gyilkost’ játszó JJ Field (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló; Goal! III.) személyében azért a Not safe for work felmutat egy egészen ördögi fizimiskával rendelkező gonoszt, de végül aztán Field sem tud mit kezdeni az oktondi történettel, és sátáni gonoszkodása végérvényesen a dugába dől. 


Akad azért egy-két jobb momentum!
Az irodában való ide-oda kergetőzés egyes pillanatai pl. kifejezetten izgalmasak – ekkor érezzük először, hogy „bassza meg, milyen jó kis feszült thrillert lehetett volna forgatni ebből az alapanyagból egy agyasabb szkripttel…”
Sajnos a filmet a kötelező „nagy csavar” oltárán aztán végleg kivérezteti az Adam Mason – Simon Boyes – jószerivel alacsony költségvetésű horrorokat jegyző – forgatókönyvíró páros.
Öngyilkos iroda…        
                                                      
40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése