2014. szeptember 26., péntek

7500


Takashi Shizimu (Átok; A harag) rendező legfrissebb, „titokzatos” 7500 névre keresztelt horrorját október elején mutatják be az Államokban.
Mi azonban a különböző torrent site-ok segedelmével még idő előtt lerántottuk a netről ezt a rettenetet.


So: van ez a 7500-as járat, amely tömve van a lehető legklisésebb jellemvonásokkal megáldott utasokkal. Van itt friss házaspár (a fiatalok épp a honeymoonra ’gyúrnak’), titokzatos emo-s picsa, cell phone-okkal biznyákoló vagány, és magánéleti zűrökkel küszködő párocska.
Shizimu szép lassan építgeti a semmit, de legalább nem vethetjük a szemére, hogy nem játszik nyílt lapokkal: már az első pár perc után tudvalevő, hogy ez bizony egy igen kényelmetlen, fapados utazás lesz, sok-sok zötykölődéssel…
A járat tehát útnak indul, majd a kötelező körök után az egyik utas hirtelen feldobja a pacskert a gépen. Ezután pedig – ahogy az lenni szokott - beüt a ménkű… 


Ne táplálj illúziókat, ez valóban egy B-kategóriás mozi!
Abból is talán a kevésbé zavaró fajta, de már az alig 80 perces játékidő is jelzi, hogy itt nem lesznek igazán jelentős események. Eleve gyanús, amikor egy rendező ilyen szűkös időkeretbe szorítja a művét. Most akkor akarok mondani valamit, vagy sem? Érdemes egyáltalán leforgatni azt a kurva filmet, vagy sem?
Ez esetben ilyen jellegű kételyek nem merülhettek fel… szeretnénk azt gondolni, hogy Shizimu direkt, célirányosan szar filmet készített, s így nem kell magyarázkodnia…


A színészgárdából Amy Smart neve cseng a legjobban, de Leslie Bibb (Ironman; Törvénytisztelő polgár) fizimiskája is ismerős lehet, ahogy a True blood-ból importált Ryan Kwanten sem ma kezdte az ipart.
Persze egyikük filmográfiájában sem fog kiemelt helyet kapni a 7500 - vérbeli hakni volt ez a javából srácok, köszönjük!
Shizimu sajnos többszörösen alulmúlta önmagát, a 7500 még a korábbi nem túl erős munkáihoz képest is igen gyenge eresztés. Feszültségmentes soft horror, túl hosszú felvezetéssel, és egy igen bugyuta, esetleges lezárással.
Inkább spóroljatok még, és utazzatok első osztályon!

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése