2016. szeptember 2., péntek

Amerika kapitány: Polgárháború - Captain America: Civil War


Amerika kapitány azért mégiscsak hozta a „tutit”, pedig volt bennünk némi félsz, hogy az egészen jól sikerült második rész, A tél katonája után a nívó visszaesik az első felvonás (Az első bosszúálló) bugyutább, oktondibb színvonalára. 


A Batman vs. Superman volt a bizonyíték arra, hogy még az „isteni” Zack Snydernek sem sikerült zöldágra vergődnie a szuperhős-ütköztetéssel és hiába volt siker az első és a második Avangers mozi, (melyek szintén tobzódnak a „szuperszakikban”), már ott nyilvánvalóvá vált, hogy őrült nagy katyvasz kerekedhet ezekből a sokszereplős történetekből.
A Polgárháború esetében is az a szitu, hogy - bár elviekben egy önálló Amerika kapitány etapról beszélünk - még a jóisten is ide lett citálva, hogy minden eddiginél komplexebb legyen a szuperhős - élmény. Nem olyan nagy probléma ez, de a Civil war fókuszpontjában így sokkal inkább Tony Stark, azaz a Vasember áll, mint a címszereplő Steve Rogers aka Captain America.  


Nagy örömünkre azonban itt debütál a jövendőbeli Pókember, Tom Holland alakításában (figyelem, Spidey talán most áll a legközelebb a képregénybeli önmagához!), de felbukkan Antman, vagyis Paul Rudd és most először lép színre a titokzatos Black Panther is.
Jó nagy dózisban kapjuk tehát az „okosságot”, de a Russo-tesók a szuperhős-orgia mellett szerencsére a sztoriról sem feledkeztek meg. Persze felszínes marad a konfliktus, de egy ilyen típusú filmtől nem is várunk óriási mélységeket, csak annyit, hogy nagyjából következetes legyen a történet. Ez utóbbit pedig végső soron abszolválta a forgatókönyvíró brigád. 


Azért így is picit túlzsúfolt a ’cucc’, pedig a sztori nem rossz, Vasember és Amerika kapitány "összeugrasztása" meg az egyik legjobb húzás volt, amit az illetékesek tehettek, hisz a világ aktuális megmentésénél már csak az érdekesebb, ha két jófiú egymásnak feszül - úgy isten igazából.


Nem mentünk a falnak tőle, a hajunk sem kezdett el befelé nőni a hatására, de a Polgárháború végül is egy jól felépített, helyre kis super hero movie, amely nagyjából az előző rész színvonalán mozog. Korrekt!

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése