2017. január 23., hétfő

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - Suicide Squad


Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a DC jóval vásáribb, mint a Marvel; a Suicide Squad pedig nem más, mint a csilli-villi dilettantizmus soron következő aktuális állomása a DC-tripen!  
David Ayer mozija nagyjából olyan, mintha Joel Schumacher giccses Batman forever-jét kereszteznénk Zack Snyder szintén ízlésficamos Álomháborújával. 


És hiába vártuk Jared Leto-tól a minden eddiginél félelmetesebb, tökösebb Joker-t, a fasorban sincs Heath Ledgerhez képest! De nem a ripacskodó, arctetovált gangsta Joker a Suicide Squad egyetlen gyenge pontja. A "csapat” sem működik! A karakterek totál egysíkúak. És még az olyan kivételes képességű színészek is, mint pl. Margot Robbie, lazán besimulnak a pojácáskodásba.
Talán Will Smith az egyedüli, akin látszik az igyekezet, de ő is olyan jó tanuló-jó sportoló módjára teszi mindezt, hogy összességében tök izzadságszagúvá válik az alakítása. 


Egész okésan indul a film, egyszeri trash mókának pont megtette volna ez az együgyű sztori a maga kis bárgyú modorával. David Ayer forgatókönyve azonban még a nem létező elvárásainknak sem igen tudott megfelelni. 


A rendezői munka sem túl meggyőző - Ayer nehezen találja a film ritmusát -, mindent összevetve azonban mégis a bugyuta sztori az, ami hazavágja a DC legújabb block-buster rettenetét. Pedig milyen elvárásokkal állt neki a stúdió a filmnek, te jó ég! Nem beszélve a sötétebb, mocskosabb hősökre – antihősökre – kiéhezett rajongókról!


Az Öngyilkos osztag nagyjából a toborzásig – első fél óra – nézhető, azt követően viszont kezdetét veszi a lejtmenet, s érdektelenségbe/unalomba fullad a mutatvány. 


Az akciójelenetek amolyan tessék-lássék látványorgiák, Robbie és Jared Leto románca idétlen, s – ha már Margot RobbieHarley Quinn poénnak szánt egysorosai is borzasztóan kínosak.
A film a 175 millió dolláros büdzsét bőségesen visszatermelte - hiába a becsmérlő kritikák és a nem túl kedvező fogadtatás. Nem kizárt tehát, hogy lesz folytatás. Jajj nekünk! 

40%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése