2016. november 20., vasárnap

I am not a serial killer


Nem, nem olvastuk Dan Wells több részes regényfolyamát, így nagyjából fogalmunk sem volt, hogy mire számíthatunk az I am not a serial killertől.
A történet fókuszában egy kisvárosi weirdo, John Cleaver áll, akiről nemrégiben hivatalosan is megállapították, hogy szociopata, s aki különös módon vonzódik a különféle halálesetek, gyilkosságok és gyilkosok iránt. Persze olyan háttérrel, ami Johnnak van, nem csoda a rendhagyó „szeszély”. A tinédzser srác édesanyja ugyanis boncmesterként űzi az ipart, s John gyakorta segít be a mutternek a hentes melóban. 


Amikor az álmatag kisvárosban zsinórban megmagyarázhatatlan, bestiális kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságok történnek, John nyomozásba kezd - a sorozatgyilkos nyomába ered. Nem is sejti, hogy mekkora szarba tenyerel... 


Az I am not a serial killer tulajdonképpen az eddigi egyik legjobb Stephen King adaptáció – amit nem Stephen King írt!
Bármennyire is kusza és zavaros a történet, az biztos, hogy a kiváló Max Records (Ahol a vadak várnak) és Christopher Lloyd kettősét nem fogod egyhamar feledni!
Az olykor kissé zilált narratívát kiválóan ellensúlyozza az elképesztően hideg-rideg, félelmetesen sötét atmoszféra; vagyis a 2005-ös Isolation rendezője, Billy O’Brien hangulatteremtésből ötösre vizsgázik, kár, hogy magával a történettel – főként a karakterekkel és a bennük rejlő „drámával” - már nem tudott ennyire magabiztosan/határozottan bánni, s helyenként kicsúszik a kezéből az irányítás. 


Az indie-s tálalás azonban értékelendő és jól is áll a sztorinak, nem beszélve a képi világról, a remek színészi jelenlétről és a – nem győzzük hangsúlyozni – elképesztően vérfagyasztó, kísérteties hangulatról. 


Különös mozi, egy különös érdeklődésű tinédzser srácról!
Nem hétköznapi élmény, annyi szent!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése