2016. november 2., szerda

Tini Nindzsa Teknőcök 2. - Elő az árnyékból - Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the shadows


A hokiütővel hadonászó vagány, Casey Jones, a két bunkó, ügyefogyott varacskos disznóvá és orrszarvúvá változtatott bűnöző, Bebop és Rocksteady, a Technodrome és a Michelangelo által szimplán csak randa agyonrágott rágógumiként emlegetett Krang...
Mind feltűnnek a legújabb teknőc moziban, amely bár ugyanazt a gyerekes – gyermeteg – hangnemet üti meg ismét, mint a Jonathan Liebesman (A titánok haragja; A Föld inváziója – Csata: Los Angeles) által levezényelt 2014-es első epizód, mégis valamivel mozgalmasabb és összességében kedvelhetőbb, mint elődje. 


Az „újonc” Dave Green nem változtatott a recepten, nem akarta megreformálni a Michael Bay által útjára indított újkori tini nindzsa széria arculatát és gondolatiságát. Ellenben a hangulati elemek tekintetében sikerült pozitív irányba billentenie a mérleg nyelvét, s így a mostani sztori picit azért nézőbarátabb – dinamikusabb -, mint az előző volt.
Óriási dolgokra nyilván nem kell számítani, viszont az Elő az árnyékból egészen látványos a maga módján, és tulajdonképpen a Bay-művek mércéjével mérve még élvezhető is. 


A történet természetesen borzasztóan együgyű, a New York-i „páncélosok” ismét Zúzóval kerülnek összetűzésbe, de mint már említettem nagyjából fel van vonultatva a filmben a teknőc-univerzum összes meghatározó figurája. Krang egyelőre még csak a háttérből genyózik – nem is kétség, hogy ki lesz a harmadik rész fő-főgonosza -, de Zúzó is nagyjából a margóra szorult. A két - szintén mutáns - lökött gengszter, Bebop és Rocksteady azonban kedvére őrültködhet – s szerencsénkre épp a hozzájuk köthető akciószcénák sikerültek a legjobban! 


A finálé némileg csalódás, de mindent összevetve – főként az előző epizód ismeretében – pozitív meglepetés az új tini nindzsa kaland. 


Bugyuta, infantilis, egyszerű, mint a faék – de legalább egy pillanatig sem akar ennél többnek látszani. 

55%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése