2015. január 4., vasárnap

About last night


Kevin Hart most az ügyeletes mókamester Hollywoodban. …és bár vitathatatlanul tehetséges a pali, eddig igazán egyik filmjén sem tudtunk önfeledten kacagni. Ezért is ért meglepetésként az About last night, ami ha nem is egy filmtörténeti mérföldkő a romkom zsáneren belül, de mindenképp egy üde kis színfolt a maga nemében: vicces, szerethető, aranyos kis randifilm


…és a fene gondolta volna, hogy Kevin Harton, illetve Kevin Hartnak köszönhetően valóban röhögni fogunk…
A két barát, Bernie és Danny útkeresése a szerelemben kifejezetten szórakoztató, és jólesően könnyed, s még némi tanulsággal is szolgál.


Ahhoz, hogy a film a klisékből építkezve mégis egy kellemes hangulatú mozi legyen, kellett a rendező, Steve Pink sok éves tapasztalata, aki korábban főként inkább forgatókönyvíróként tevékenykedett. Pink olyan remek alkotások szkriptjéért felel, mint a Pop, csajok, satöbbi, vagy a bizarr fekete-komédia, az Otthon, véres otthon.
Bár Pink impozáns filmográfiája ellenére az About last night nem lett egy műfajreformáló darab, de amennyiben egy önfeledt, fesztelen másfél órás kikapcsolódásra vágysz, akkor kitűnő választás lehet!


…és ebben a filmben még a szexista megjegyzések is „stílusosak” és viccesen alpáriak. Hiába, ha valaki jóféle monológokat ír Kevin Hartnak, akkor a faszi meghálálja a törődést, és brillírozik.
A Joy Bryant (A titkok kulcsa; London) és Michael Ealy (Hét élet; Birkanyírás) közötti kémia működik, továbbá Hart és Regina Hall (Törvénytisztelő polgár; Horrorra akadva – sorozat)’ se veled se nélküled’ románca is tartogat pár emlékezetesebb momentumot.

Tökéletes vasárnap délutáni mozi!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése