2015. január 25., vasárnap

Austenland - Vakáció Mr. Darcyval


Képzelj el egy 30-as, tök jellegtelen csajszit, aki él-hal Jane Austen-ért, és a Büszkeség és balítélet c. műért. Ez még önmagában nem is lenne baj, viszont a nőcinek egész alakos Colin Firth poszter figyel a nappalijában, a mindennapjait meg – ennek megfelelően - a bárgyú, rózsaszín álomvilágában éli.
Ez a csaj mindennek tetejében van annyira hülye – „felnőtt” nő létére -, hogy a megtakarított pénzét Austenlandben, vagyis a Jane Austen rajongók korhű mekkájában kívánja elbaszarintani. Egészségére!


Keri Russel-t kedveljük, de ezúttal túl messzire ment…
A Vakáció Mr. Darcyval ugyanis rendkívül kínos. Kínosan rossz. Kínosan gagyi és borzasztóan bárgyú.
Nem véletlen, hogy végül a forgalmazók sem láttak túl nagy potenciált a filmben, így meghagyták az HBO-nak a „felügyelet jogát”.
Teljesen kiszámítható romi vígjátékot kapunk, Jennifer Coolidge (Amerikai pite; Dr. Szöszi) idétlen, idegesítő játékával megspékelve, papírmasé karakterekkel és buta cselekményszövéssel. 


…de a vége főcímnél felcsendülő Nelly slágerre (Hot in here) történő ökörködés legalább tényleg vicces. Egyébként meg az egész játékidő alatt kényelmetlenül fészkelődtünk a fotelben…
El tudjuk képzelni, hogy bizonyos 40-es, 50-es elhanyagolt, romantikára és egyebekre éhes háziasszonyok gerjednek majd rá, de ez akkor is egy igen gyenge filmecske.
Colin Firth is utálná, ebben biztosak vagyunk!

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése