2015. január 21., szerda

Sin City: A dame to kill for - Sin City: Ölni tudnál érte


Ha majd’ 10 év késéssel kapod meg a hőn áhított kakasos nyalókát a búcsúban, akkor egy: már nem „nyalod” olyan lelkesen, kettő: inkább egy pofa sört vernél le helyette…


A legnagyobb probléma a Sin city második részével az, hogy elkésett, de kurvára…
Tulajdonképpen ugyanazt kapjuk, mint 2005-ben, csak azóta ugye eltelt közel egy évtized, és hiába olyan míves és egyedi a látvány (amibe egyébként semmilyen szinten sem lehet belekötni), mégsem képes már ez az egész olyan hatást elérni, mint annak előtte.


Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a történetszálak sem olyan erősek most, mint az előző részben. …és a leggyengébb épp az a "fejezet", amivel a filmet Rodriguez-ék lezárták (Jessica Alba-ért a fél karunkat adnánk, naná, de ennél figyelemre méltóbb sztorit érdemelt volna…), így marad bőven hiányérzet a vége főcím után…


…Joseph-Gordon Levitt, vagyis Johnny, az atom cool szerencsejátékos visz egy kis drámát a történetbe, Powers Boothe igazi rohadék, Eva Green-re pedig egész egyszerűen nem találni szavakat. No nem csupán azért, mert konkrétan a jelenetei 80%-át félmeztelen abszolválja, hanem mert nála alkalmasabb színésznőt aligha találhattak volna a démoni Ava Lord szerepére.
…aztán itt van még Josh Brolin, aki Clive Owen-t váltotta. Mit is mondhatnánk? Minőségi csere…


Az élmény – a nosztalgikus élmény (!) – és a látvány kárpótol, a sztori, bár nem túl agyafúrt, de végül is magával ragad, ugyanakkor az a fajta katarzis és unikalitás, ami az első részt jellemezte, már nincs jelen.  
Jól összerakott, profi mozi a Sin city 2, értő kezek munkája. Kár, hogy ebben ki is merülnek az érdemei…

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése