2015. január 24., szombat

The interview


A film, amelyben James Franco együtt szív Kim Jong-un-nal.
A film, amelyben Seth Rogen egy high-tech kapszulát dug fel a seggébe.
A film, amely rávilágít Katy Perry banális pop slágerének (Firework) „jelentőségére”, s a film, amely totálisan hülyét csinál mind Amerikából, mind pedig az észak-koreai diktatúrából. 


Szóval valamelyest értjük, hogy a milicista pártállam berágott, még akkor is, ha a The interview tulajdonképpen nem több mint egy bazinagy blöff – annak viszont szenzációs!
…és ha azt is hozzátesszük, hogy Franco élete egyik legfaszányosabb alakítását nyújtja, s hogy végül is a poénok nagy része ül, akkor nincs is mit megkérdőjelezni igazán.
Dave Skylark (James Franco), a pojáca showman és producere, Aaron (Seth Rogen) kalandjai viccesek, a dumáik jók (a Lord of the rings-es 'metaforák' a maguk 'egyszerűségében' zseniálisak!), az irónia és a „kikacsintgatások” pedig működő képesek. 


Aki nem tudja a helyén kezelni ezt a mozit, annak – bocsásson meg, de – nincsen humorérzéke. Szóval: egyedül Észak-Koreának ’szabad’ besértődni, mindenki más szórakozzon, kacagjon, mulasson, és biflázza be a Firework-öt – mert kurvára „mély” a mondanivalója!
A The interview egy egészen okés kis szatíra, egy csomó altesti poénnal és szexista beszólással. Épp, ahogy Rogen-től megszokhattuk. Ellenvetés?

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése