2015. március 26., csütörtök

Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész - The hunger games: Mockingjay Pt.1.


…nem feltétlen arról van szó, hogy most fáradt el a franchise. Itt kérem komoly üzletpolitika van! A helyzet az, hogy az ’utsó részt’ muszáj volt kettészelni, hogy a paraszt kétszer tegye tiszteletét a vetítőtermekbe, s dupla pénzt fizessen az egyszeri élményért.
Sajnos A kiválasztott part 1. nem több egy hosszúra nyújtott prológnál. Kissé vontatott, körülményes, és izgalommentes.
Azt azért nem mondanánk, hogy a film nem tesz hozzá semmit Katniss Everdeen sztorijához, de ha egyből a part 2-t kaptuk volna, sokkal boldogabbak lennénk, hiszen ezt a közel 2 órát egészen nyugodtan bele lehetett volna sűríteni 20-30 percbe. 


Vannak itt érdekes felvetések azért…
…hogy a dicső forradalmárok is ugyanazokhoz az embertelen, inhumánus eszközökhöz nyúlnak, mint az elnyomó hatalom, elgondolkodtató. Na jó, nem annyira, csak egy icipicit. …és tulajdonképpen ebben a szellemiségben fogant az egész film. Szódával elmegy, meg úgy globálisan nincs vele baj: profi munka, szépek a képek, Jennifer Lawrence továbbra is jól mutat a vásznon, de ha a mélyére nézünk a dolgoknak nem látunk semmit, csak kongó ürességet.
Nyilván senki nem hibáztatható ezért, csakis a stúdió és a marketing szakemberek. De elég szar dolog, hogy egy jól induló franchise-t ily módon beáldoznak a profitszerzés oltárán. Oké, ez szimpla biznisz, értjük, tudomásul vettük, de ennyire pofátlanul nem kellene szipolyozni a mozifanokat. 


Az isten szerelmére, jöjjön már az a nyamvadt 2. epizód, jöjjön Katniss számára a megváltás és tegyünk pontot ennek az egész hajcihőnek a végére! Köszi!
Félfilm nem film!

60%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése