2015. március 9., hétfő

Dracula untold - Az ismeretlen Drakula


Egy ilyen típusú meglehetősen fiktív eredettörténettől őrültség lenne bármit is várni a szórakoztatáson és a jó féle csihi-puhin kívül. Az, hogy az első filmes Gary Shore mozija végül egyik kitételt sem tudta maradéktalanul teljesíteni, az abszolút a tapasztalatlanság, és az együgyű forgatókönyv számlájára írható.
Bram Stoker klasszikusát már annyian próbálták annyi féle – fajta módon feldolgozni, hogy a fenét sem érdekli már, hogy az épp aktuális „mű” milyen nyakatekert, újdonsült Drakula-sztorival áll elő.


A Dracula untold egyébként egyáltalán nem indul rosszul, ez az eredettörténet-dolog sem lett volna egy élből elvetendő ötlet, volt ebben lehetőség... Gary Shore azonban a rendelkezésére álló 70 millió dollárt szinte teljes egészében a vásári parasztvakításra tapsolta el. A film kb. a felétől átmegy abszolút gagyiba. Luke Evans (Halálos iramban 6; A titánok harca) denevérként repked és egyszemélyes hadseregként végez II. Mehmed több százezres seregével… "Természetesen" ez a zavaros sztori nyakon lett öntve egy jó nagy adag családi drámával is (ez lenne a motiváció), csak a mihez tartás végett… És Vlad, vagyis a későbbi Drakula gróf olyan tulajdonképpen, mint egy 15. századi Superman. Picit nevetséges, na! De nyilván nem Az ismeretlen Drakula c. filmtől vártuk a megváltást...


Shore mindent – még magát a sztorit is – képes feláldozni egy kis CGI-ért cserébe, így egy valóban látványos, de über oktondi mozit kapunk, amely tele van elképesztő sületlenségek, és logikai bakik tömkelegével. 


Az elején még bírtuk, sőt, még picit szórakoztunk is, a végére azonban kifejezetten fárasztóvá vált ez az egydimenziós fantasy vérszívás.
A záró képkockákért pedig mi kérünk elnézést!

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése