2020. június 24., szerda

Tess és én - Életem legfurcsább hete - My Extraordinary Summer with Tess


A 38 éves londoni írónő, Anna Woltz azonos című Tess és én – Életem legfurcsább hete c. nagysikerű szuper cuki művéből a holland Steven Wouterlood készített hasonlóan bájos filmadaptációt.

Direkt nem használom a coming of age kifejezést, mert a Tess és én inkább az olyan klasszikus ifjúsági filmek hangulatát idézi, mint a Kamaszkorom legszebb nyara, vagy a Depardieu – féle Apám a hős. Esetünkben kevesebb a dráma, és inkább a hangulatteremtésen van a hangsúly. Kellemes, nosztalgikus érzést vált ki a nézőből Wouterlood mozija. A nagyinál töltött vakációkat idézi, amikor egy csomó olyan sztoriba keveredtünk, amelyekről azóta sem nagyon meséltünk senkinek - „ősi” szuverén titokként őrizzük őket.

Habkönnyű film ez, látszólag. Pedig bátor és bevállalós: nem a dolog könnyebbik végét fogja meg. Wouterlood remekül ismerte fel, hogy ezt a történetet csakis egyfajta konvencionálisabb nyelvezettel érdemes elmesélni. Érdekes, hogy bár napjainkban játszódik a sztori, a környezetnek, a kamerakezelésnek és a fényeknek köszönhetően végig a ’80-as, ’90-es évek retró hangulatában úszunk.

De nem csak az atmoszférateremtés az, amely hangsúlyos a filmben, hisz a két főszereplő Sam és Tess között akadnak konfliktusok is. Kissé elnagyolt konfliktusok ezek, s a film nem is tud – vagy nem is nagyon akar – mélyebben foglalkozni velük. Mindenesetre Sam gondolatai a halál és az elmúlás, a magány témakörében meglehetősen izgalmasak, kár hogy nem sikerült a gondolatkört jobban, érzékletesebben kibontani. De épp ilyen érdekes Tess apakereső projektje is és a kislány ehhez kapcsolódó lelki folyamatainak az ábrázolása. Csak hogy ez is kissé felületes.  

A kiskamaszkor ritkán kerül ilyen pőrén, tisztán, bájosan egy film fókuszába. S noha a hollandok tavalyi Oscar-nevezett alkotásának nem sikerül minden fronton kimagaslóan teljesíteni, mindenképpen maradandó az élmény, amit hagy.

70%

https://www.imdb.com/title/tt6851430/

2 megjegyzés:

  1. Артур Борис vagyok, az Orosz Köztársaság lakója / állampolgára. 52 éves vagyok, vállalkozó / üzletember. Egyszer nehézségeim voltak a projektem / vállalkozásom finanszírozásában, ha nem egy jó barátom, aki bemutatott Benjamin Lee úrnak, hogy kapjon egy 250 000 USD értékű hitelt a cégétől. Amikor kapcsolatba léptem velük, mindössze öt munkanapra volt szükség ahhoz, hogy a hitelezési folyamatom elkészüljön és a számlámra kerüljön. Még rossz hitelelőzmények mellett is kínálják Önnek szolgáltatását. Emellett mindenféle kölcsönt kínálnak, például üzleti hiteleket, lakáshiteleket, személyi kölcsönöket, autókölcsönöket. Nem tudom, hogyan köszönjem meg nekik, amit értem tettek, de Isten megjutalmazza őket dicsőségében gazdagsága szerint. Ha sürgős pénzügyi segítségre van szüksége, vegye fel velük a kapcsolatot ma e-mailben: 247officedept@gmail.com WhatsApp információ ... + 1-989-394-3740

    VálaszTörlés
  2. se você está em dificuldades financeiras ou tem dificuldade para quitar todas as suas contas ou está com grandes dívidas por causa de golpistas, agora é a hora de acabar com todos esses acontecimentos em sua vida, queremos apresentar a você um verdadeiro E esquema de negociação futuro bitcoin legítimo com menor risco de perder, você pode ganhar 700% de lucro de seus fundos investidos semanalmente e o lucro é 100% garantido, por exemplo, você investe 500 USD, somos capazes de ganhar 3500 USD para você em 7 dias

    Os espectadores interessados devem contactar-nos via whats-app: +27633586789 ou email: wilsontradeszone@gmail.com
    para começar

    VálaszTörlés