2017. október 12., csütörtök

A galaxis őrzői vol.2. - Guardians of the Galaxy Vol.2.


Imádtuk már az első epizódot is! És épp úgy, ahogy a három évvel ezelőtti rész, ez is rögtön, már az első képkockák után levett minket a lábunkról!

Ouch! Lebuktam! A <rossz> szememmel kacsintottam…


Szóval nem, mi annyira nem lelkesedünk ezért az űr-balhéért, de örömmel jelentjük: James Gunn a második részt valamivel összeszedettebbre szabta, mint az elsőt. És bár ezúttal sem tudunk elvakultan rajongani, a Guardians of the Galaxy legújabb felvonása még minket is sikeresen beszippantott.  
A karakterek elkezdtek „működni”, élni. A poénok nagy részén most sem tudtunk hahotázni, azért egy-egy geg biza mosolyt csalt az arcunkra. 


Úgy fest Gunn az a pali, aki képes megbízhatóan tartani a színvonalat. Az első rész erényei itt a másodikban is megmutatkoznak: aki azt szerette, ezt is szeretni fogja. Újdonságra, nem várt fordulatra a dramaturgia tekintetében viszont ne nagyon számíts! Ez is ugyanolyan jópofáskodó, vicceskedő űr-móka, akár az első.
Tény, hogy most picit málházósabb a tempó, de az is tény, hogy a vol.1. csapongása egy idő után már jócskán sok volt. Gunn az eszement mozgalmasságot hanyagolva ezúttal jobban figyel a szereplőire, ami tök jó húzás a részéről.


Mégis sok ez a 136 perc! Kb. 20 minutát simán elcsalhattak volna az alkotók a játékidőből, és akkor nem éreznénk csöppet túlnyújtottnak a filmet.


Szóval klassz kis csinnadratta ez - laza, fasza, színes, látványos tűzijáték. Fajsúlyosnak azonban – éppen ezért - már nem mondanánk.
Kicsit közelebb kerültek hozzánk ezek az őrült fazonok. A harmadik részre viszont valami extrát, meglepőt muszáj lesz behúznia James Gunn-nak, ha nem akarja elbliccelni, elsunnyogni ezt az egész galaxis őrzői cuccot.

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése