2018. július 21., szombat

Szabadulószoba - Escape Room


A Fűrész-széria leggyengébb pillanatai és némi kis ’90-es évekbeli thriller adalék lett összekutyulva Will Wernick rendező bemutatkozó munkájában. Mely csak nagy jóindulattal nevezhető horrornak - főként a feszültség hiányának okán. De a Szabadulószoba thrillernek is legalább olyan gyenge, mint tanulságos szocio-mozinak.


Valahogy semmi nem működik ebben a szkriptben, még az az egyébként jóféle dramaturgiai húzás sem, hogy tulajdonképpen real time-ban követhetjük nyomon az eseményeket.


Tyler-t a 30. szülinapján egy szabadulószobás játékkal lepi meg barátnője, és a haveri galeri. Fejtörők, rejtvények. Egészen izgalmasnak ígérkezik az este, csak hogy hamarosan világossá válik a baráti társaság számára, hogy az önfeledtnek remélt szórakozás valójában halál komoly, vérre menő játszma, ahol a felek a saját bőrüket viszik a vásárra – szó sincs mókáról és kacagásról…


Fincher (Játsz/ma) éjsötét, morózus, és kicsit szarkasztikus atmoszférájának nyoma sincs. Ehelyett nyögvenyelős feladványokat kapunk – a résztvevőkkel egyetemben -, amelyek nem az agytekervényeinket teszik próbára. Sokkal inkább a türelmünket. 


A Szabadulószoba totálisan ütemtelen sztorija is sokat ront az összképen, de a jellegtelen, antipatikus szereplők sem segítenek abban, hogy képesek legyünk együtt élni a „játékkal”.  
…és aztán – ahogy az lenni szokott – 80 perc után jön a kötelező „csattanó”. És még csak nem is csattan. Kicsit se…

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése