2019. május 12., vasárnap

Pókember - Irány a Pókverzum - Spider-Man: Into the Spider-Verse


Gyerekkorom legkedvesebb szuperhőse Peter Parker („a közkedvelt és csodálatos Pókember”), szerintem nagyon hálás és remek filmes alapanyag, mégsem voltam maradéktalanul elégedett az eddigi mozgóképes adaptációkkal.


igazán nagyszabású Pók-mozi a 2002-es Tobey Maguire nevével fémjelzett Sam Raimi-féle adaptáció volt. Amely bár szórakoztató cucc, kissé bátortalan és tétova – főként Maguire személyének köszönhetően. Peter Parker ennél jóval rátermettebb, és jóval többet érdemel!
Később Andrew Garfield valamelyest kiköszörülte a csorbát, de azoknak a filmeknek sem sikerült elcsípni maradéktalanul a képregény, illetve a karakter esszenciáját. S a harmadik „nekifutás”, a Tom Holland-féle verzió is hiányérzetet kelt a maga túlságosan is ifjonti, tinédzser attitűdjével. 


És akkor jönnek ezek az arcok (Bob Persichetti, Peter Ramsey és Rodney Rothman) és megcsinálják! Új megközelítésbe helyezik a történetet, bátran nyúlnak a karakterhez, miközben megtartják a képregény oridzsinál hangulatát is. Persze mondhatnánk, hogy könnyű dolguk volt, hisz ami működik az animációs terepen, nem biztos, hogy működik az élő szereplős közegben – de a megállapítás vica versa igaz!


Nyilván esetünkben beleférnek olyan merészségek, mint pl. a dimenziók közötti ugra-bugra, de az alkotók ízlésesen bánnak a dologgal, nem válik kaotikussá a sztori!
S a helyzet az, hogy az eddigi egyik – ha nem a – legjobb Pókember-filmmel van dolgunk! 


Az Irány a Pókverzum joggal nyerte el idén a legjobb animációs filmnek járó Oscar-t. Szép, újszerű, vagány a látvány, azért meg külön jár a piros pont, hogy a fickók ennyire bátran álltak bele a projektbe és mertek más irányba/irányokba is kacsintgatni - úgy hogy közben a Stan Lee – hagyaték ebben a moziban van az eddigiek közül a legszembetűnőbben jelen.
Konklúzió:
A keményvonalas fanoknak vélhetően épp úgy be fognak jönni a látottak, mint az animációs filmek rajongóinak!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése