2019. május 25., szombat

Végállomás: esküvő - Destination Wedding


Bátor vállalás. Victor Levin filmjében két szupersztár – Keanu Reeves és Winona Ryder – utálja látványosan egymást (kezdetben), majd szeret egymásba, miközben feszt dumálnak, fikázzák a világot, különcködnek és mindenről és mindenkiről megvan a határozott véleményük.


A Végállomás: esküvő összességében vonzó kis mozi, a maga különös egzaltáltságával és szokatlan hangvételével. Aki klasszikus vihogós, összeborulós romkomot vár a szinopszis alapján, az csalódni fog. A kvázi kétszereplős film olyan inkább, mint egy kamaradarab. Színpadon is biztosan megállná a helyét. Sőt, talán ott domborodnának ki még inkább az erényei.


Reeves klassz, Winona Ryder viszont kicsivel többet ripacskodik a kelleténél. És Levinnek sem sikerült mindig igazán frappáns dialógusokat írnia, pedig ez a „műfaj” akkor működik frankón és zökkenőmentesen, ha a párbeszédek pörgősek és leleményesek. Vannak így is nagy bemondások, jó gondolatok, és vicces jelenetek, de akad majdnem ugyanannyi gyenge momentum is. Így ami mégis pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét az a hangulat. Mert arra biztosan emlékezni fogunk. Paso Robles amúgy is gyönyörűséges helyszín, s az a néhány feledhetetlen szcéna szolgáltat annyit, hogy végül hasonló mosollyal zárjuk a filmet, mint Winona Ryder.

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése