2014. április 25., péntek

A kiütés - Grudge match


…legalább tisztában vannak vele, hogy közröhej tárgya az egész…
De Niro az utóbbi időben aligha képes felmutatni egy valamirevaló, értékelhető alakítást; de persze szeretjük, s a 'patinás múltra' való tekintettel elnézzük a sorozatos kilengéseit.
Sylvester Stallone már kb. 7-8 éve come back-el. De ez is bocsánatos bűn, mert Slynak tényleg jól áll az öregedés, a rengeteg ránc és a nosztalgikus hangvétel.
Csúcson ezek a fazonok már valószínűleg sosem lesznek, mégis örömteli nézni, ahogy a két veterán színész legenda egymást püföli a vásznon. 


Bob bácsi jó ideje égeti magát közepes és szimplán rossz vígjátékokban. Bár most sem idézi fénykorát, valahogy mégis elhisszük neki, hogy ezt a filmet kurvára szerette!
Ráadásul hosszú idő után látjuk De Niro-t ismét azonosulni egy szereppel – ami azért nagy szó!
A két idősödő bokszoló sztorija ezzel együtt is egy óriási klisé halmaz, azonban a retro-fíling – még az indokolatlanul hosszú játékidő ellenére is – elviszi a balhét. 


Kiütéses győzelmet ugyan nem arat, de kellemes perceket azért képes okozni a Grudge match, mely - ha a sztorit tekintve kiszámítható is - színész fronton elég jól teljesít.
Kevin Hart tuti, hogy bebetonozta magát Hollywoodba (jó 10 évre előre), mint ügyeletes vicces feka, viszont ezúttal csak egy-két laposka poénra és beszólásra futotta neki. Kim Basingert is előásták az alkotók egy tök jelentéktelen mellékszerep kedvéért – bár kétségtelen, hogy az ex-modell, ex-filmsztár még így a hatodik x-en túl (!!!) is kirobbanó formában van! Ha érted mire gondolok…
Alan Arkin pedig Alan Arkin. Ő valahogy mindig hozza a formáját, nincs szüksége rebootra.
Szívet melengető, retrospektív kedélyállapot.

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése