2014. április 19., szombat

Coming out


„Ne dobáld a buzit, köcsög!”

…az egyetlen valamirevaló poén hazánk legújabb „blockbuster”-ében Mucsi Zoltán nevéhez fűződik. Az egyetlen valamirevaló színészi teljesítményt pedig Für Anikó prezentálja...
Kár, hogy mindketten mellékkarakterek. Továbbá nagyon nagy kár, hogy olyan „fél tálentumok” alakítják Orosz Dénes legújabb szerzői filmjében a főszerepet, mint a jócskán túlértékelt Csányi Sándor és Tompos Kátya (a kis hölgy jobban tenné, ha a színművészet helyett inkább a zene irányába mozdulna, abban ugyanis jóval tehetségesebb). 


Persze nem csupán az imént felsoroltak okán nem túl releváns munka a Coming out.
A forgatókönyv – mint azt már 10 éve megszokhattuk a magyar filmtől – ismét rendkívül összeszedetlen. Csapong, idétlenül próbál a tengerentúli nívóhoz igazodni, de még csak messziről hunyorítva sem hasonlít rá.
Valljuk be őszintén: minden igyekezete ellenére ez egy szar film. Hiteltelen, ripacskodó színészi játékkal, bátortalan szkripttel (az alap sztoriban bőven benne volt „a nagy lehetőség”…), és valószerűtlen dialógokkal.
A karakterábrázolás pedig olyannyira elnagyolt és tipizált, hogy eszünkbe sem jut szorítani a film szereplőiért. 


Ha Orosz Dénes forgatókönyve hús-vér embereket ábrázolna, ha végre meg tudnánk szabadulni a komplexusainktól, s azon téves fixációnktól, miszerint értünk a nevettetéshez, ha nem jellegtelen Csányikat emelnénk piedesztálra, akkor talán még lenne esély. Talán...

35%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése