2014. április 21., hétfő

Delivery man - Elpuskázva


Ken Scott kanadai szerzői filmes gondolt egyet, és remake-elte „saját magát”.
Az Elpuskázva csupán annyiban különbözik 2011-es eredetijétől, hogy a főszerepet Patrick Huard helyett most épp Vince Vaughn alakítja. Persze ez azért csöppet sarkos kijelentés, hiszen Ken Scott rendező 2013-as „ön-parafrázisa” fogyaszthatóbb – ha úgy tetszik – hollywoodibb, mint jóval kesergősebb, drámaibb elődje.
Így Scott talán annyit ért el, hogy szélesebb közönség elé tárhatta a sztorit. Gyökeres változás alapvetően nem történt! 


No de milyen film a Delivery man? Szerény véleményem szerint egészen okés!
A felütés tök jó: adott egy fazon, aki maga a nagy rakás szerencsétlenség.
David rendes ember, de valami oknál fogva vonzza a "szar szitukat". Általában rossz helyre parkol (amelyből kifolyólag számos kifizetetlen parkolócédula lapul a kesztyűtartójában), a munkája nem túl izgalmas (ő meg természetesen frankón bele van süppedve a nagy büdös középszerűségbe), a barátnője pedig épp most jelenti be, hogy terhes, de mivel rendezett életkörülményekre vágyik, nem kíván gyermeket nevelni a tohonya, lúzer férfival.
Egy nap aztán jön a hír, mely végérvényesen felkavarja David Wozniak állóvizét: kiderül ugyanis, hogy a pasas 20 évvel ezelőtti sperma adományozása túlságosan is jól sikerült. A termékenységi klinika némileg „elpuskázta” a dolgokat, s a „műhibának” köszönhetően David 533 gyerek biológiai apja!


Vince Vaughn nem egy óriási színész, de ezt a „gúnyát” bizony nagyon is rászabták. David esendő, hétköznapi fickó, Vaughn-nak pedig jól áll ez az „emberszabású” szerep.
Jó oké, találni itt hibát szép számmal, de a „bátor maszturbátor” története egészen szórakoztató, a mellékszereplők – főként David ügyefogyott jogász barátja – kiválóak, továbbá a rendezés jó ütemű, nincsenek üresjáratok.
Kellemes húsvéti kikapcsolódás az Elpuskázva, helyenként kifejezetten kacagtató poénokkal, szerethető karakterekkel és sztorival, nagy adag szentimentalizmussal nyakon öntve – ahogy kell…

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése