2014. április 7., hétfő

Man of Tai Chi - A Tai Chi harcosa


Keanu Reeves megirigyelte a 2011-es indonéz akcióorgia, a The raid redemption sikerét. És mivel saját állítása szerint kölyök kora óta erős vonzalmat érez az ázsiai kung-fu mozik iránt, készített egy saját, külön bejáratú „üsd vágd nem apád filmet”.
A Tai Chi harcosa a 80-as évek végi VHS-korszak „legszebb” momentumait idézi - és persze, naná, hogy nem tökéletes (mint ahogy a "műfaj klasszikusai” sem azok!).
Ellenben hoz valami olyasmit, ami már régóta hiányzott a palettáról: ez pedig nem más, mint a vérbeli, autentikus, minőségi csihi-puhi. Mert ugyan kit ne nyűgöznének le a tai chi lélegzetelállító akrobatikus elemei, és a legkifinomultabb táncművészek mozdulataihoz hasonlatos "koreográfiák"? 


…és ha mindez adott, akkor már ki a f*szt érdekel, hogy a sztori kb. annyira prosztó, mint a Michael Duddikoff – féle Amerikai nindzsa – történet?
Michael G. Cooney forgatókönyvíró azért igyekezett belecsempészni a szkriptbe egy icipici aktualitást is: a „véres sport” motívumát összekapcsolta a reality-vel, ami nem egy formabontó ötlet, de legalább kapunk egy kis ál-moralizálást is ajándékba – a remek harcjeleneteken túl.
A Man of Tai Chi-n érződik a törődés. Reeves állítólag még a Mátrix második részének forgatása során ismerkedett meg a főszerepet alakító Tiger Hu Chennel, s azóta dédelgeti a közös film tervét.


Keanu rendezői debütje felettébb jövedelmezőre sikeredett, hiszen a 25 millió dollárból készült akció mozi már a nyitó héten 60 milliót hozott a konyhára.
Így még az sem kizárt, hogy Tigris Chen kalandjai folytatódnak.
Végül is, soha rosszabbat Mr. Reeves!  

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése