2018. június 5., kedd

Az útvesztő: Halálkúra - Maze Runner: The Death Cure


A young-adult disztópiák kora, nyugodt szívvel kijelenthetjük, végérvényesen lejárt.
Az éhezők viadala totális érdektelenségbe és unalomba fulladt a harmadik felvonás végére, A beavatott-széria pedig a nem túl veretes nívójú első rész ellenére is inkább hanyatlást mutatott aztán – még csak szinten tartani sem tudta a hullámzó, de még épp elviselhető színvonalat.


A Maze Runner üde kivétel volt az imént említett filmek közül. De a pörgős, ritmusos, ötletes első részt végül itt sem tudták találékonyan tovább szőni az alkotók. Így a harmadik részre – mint konkurensei - ez a sorozat is elfáradt.


Wes Ball láthatóan mindent megpróbált: a film nyitánya bámulatos – kár, hogy azt a tempós akciójelenetet még csak felidézni sem volt hajlandó a rendező a későbbiek során -, a szereplők maradtak ultra rokonszenvesek, és talán minden eddigi utópisztikus young-adult mozi közül még mindig itt működnek/dolgoznak a leghathatósabban az emóciók.


A fordulatok ellenben banálisak és elcsépeltek, s a 2 óra 20 perces (!!!) időkeret is bőven több a kelleténél. Ezért a sok ál-kínlódásért, és a finálé béna megfejtéséért kár volt a nagy felhajtás…

45%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése