2018. június 3., vasárnap

Éjszakai játék - Game Night


Megvan David Fincher Játsz/ma c. filmje Michael Douglas-el és Sean Penn-el a főszerepben? (Ó, azok a drága 90-es évek…)
Igazságtalan lenne azonban John Francis Daley (Vakáció) moziját szimpla Fincher-parafrázisként elkönyvelni. Mégis: ide a rozsdás bökőt, hogy a fiatal rendező nagy Fincher rajongó, s hogy betéve vágja a rendezőzseni ’98-as The Game c. thrillerét.


Szóval az ihlet minden bizonnyal 20 évvel ezelőttről jött. Daley-ék viszont egy csomó izgalmas összetevővel turbózták fel a Fincher-féle alapötletet. Először is ez egy vígjáték, másodsorban pedig ötletesek a fordulatok és – nem elhanyagolható – szellemesek a poénok! 


És ezt a sztorit még Jason Bateman is nagyon, de nagyon éli! Rachel McAdams meg szinte brillírozik, és láthatóan – csak úgy, mint partnere - iszonyúan élvezi a show-t.


Az Éjszakai játék nagy erénye a remekül megrajzolt karakterek mellett a kiváló párbeszédek, monológok, és a számtalan megjegyzős bemondás. S hogy még a legutolsó mellékszereplő is totálisan a helyén van!


És a kavalkád ellenére kompakt a történet. Igaz Daley sem tudta elkerülni az ilyen jellegű direktbe kusza komédiák csapdáit. Nevezetesen a sok esemény, a bődületes ritmus egy idő után itt is „sok”, és picit zsúfolt a dramaturgia. 


De soha rosszabb vígjátékot! A Game night ötletes, baromi szórakóztató, egyéni hangvételű komédia. Egyértelműen az A-ligából!
Let’s play!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése