2017. november 24., péntek

Dzsungel - Jungle


Daniel Radcliffe továbbra is azon melózik, hogy végérvényesen megszabaduljon a Harry Potter – skatulyától. Mindezt igen állhatatosan teszi, hisz nem derogál neki rázósabbnál rázósabb, kényelmetlenebbnél kényelmetlenebb szerepeket bevállalni ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra lezárja a roxforti tini éveket.  


Radcliffe jó úton jár, noha a jellegzetes „kölyök arc” ellene dolgozik, s ha szemüveget visel, a múltja még mindig kísért. Ennek ellenére egyre inkább látni a fiatal brit srácban a színművészt, a bátor szerepvállalásai – lásd Imperium, Swiss army man – pedig szintén megsüvegelendőek.


Szóval D.R. most épp nagyon „túlél”, méghozzá a bolíviai dzsungelben, 3 héten át, egymaga, a vadon legmélyén – étlen, szomjan. Nyers tojást eszik, az éhségtől és a kimerültségtől látomások gyötrik, jaguárok kóstolgatják (szó szerint) - kis híján az életébe kerül a kaland. 


DiCaprio ezért tavaly Oscart kapott, Radcliffe-nek vélhetően nem lesz ekkora szerencséje, pedig kétségkívül mindent beleadott ebbe a megtörtént eseten alapuló moziba, amely az író-kalandor Yossi Ghinsberg eseménydús életének egy igen fontos, meghatározó fejezetét meséli el. 


A horror filmeken edzett Greg McLean nem volt rossz választás a rendezői posztra, hisz a kilátástalan dzsungeltúra tulajdonképpen maga a nagybetűs horror.
Bár sok újdonságot nem hoz a Jungle, Radcliffe lehengerlő játéka, valamint a főszereplő lelki folyamatainak aprólékos bemutatása kiemeli a filmet a hasonszőrű túlélő mozik sokaságából. 

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése