2018. augusztus 13., hétfő

Szűzőrség - Blockers


Semmi újszerű, semmi forradalmi nincs a Tökéletes hang producerének rendezői debütjében. Ugyanakkor baromi jólesően idézi meg az ezredforduló környékén reneszánszát élő „szex-vígjátékok” legjobb pillanatait. Ugyanolyan laza és humoros, mint a szubzsáner bebetonozott alappillére, az Amerikai pite. Ha akkoriban készül el a Szűzőrség, tuti, hogy az éra egyik nagy kedvencévé válik!


Így „csupán” egy vicces, jó tempójú nosztalgia mozi, amely az utóbbi hónapok vígjáték terméséből messze kiemelkedik játékosságával és önfeledtségével.
Az érettségiző kis csajok szüzességét őrző-óvó-védő szülő-különítmény viszontagságai valóban tartogatnak jó néhány remek geget, idézhető dialógot és emlékezetes pillanatot. S ki hitte volna, hogy az izom pacsirta John Cena ennyire kiválóan "működik" egy ilyen típusú filmben/szerepben. 


Leslie Mann ismét brillírozik, de hát neki nagyon megy ez a figura, férje uránál (Judd Apatow) volt is ideje begyakorolni a férfiakat megszégyenítő módon káromkodó, laza, de megbízható, végtelenül rokonszenves édesanya-karaktert.


Nagy erénye továbbá a filmnek, hogy nem pusztán a szexista poénokra van kiélezve a sztori: egy-két okosságra is futotta a writereknek. Szülői odaadás, kontra elengedés. A másság felismerése, és elfogadása. S némi érzelem is vegyül a többségében irtó szórakoztató poénok, és pergő dialógusok közé.  


Paradox módon ízléses, jó egyensúlyérzékkel tálalt szex-komédia a Szűzőrség. Szerethető történet, szerethető karakterekkel. Kellemes múltidézős hangulattal.

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése