2018. augusztus 28., kedd

Rampage: Tombolás - Rampage


Dwayne Johnson már megint világot ment, miközben felhőkarcolók dőlnek össze kártyavárként, és mutáns állatok „tombolnak” az amerikai nagyvárosokban. És hát valamiféle sztorit is kanyarintottak a CGI-parádé köré az urak, de tulajdonképpen minden a látványnak és Dwayne Johnson muszklijának van alárendelve ebben a hosszúra duzzasztott videó klipben. Mely elemeiben akár még szórakoztatónak is mondható, összességében ismét egy bazári b-kategóriás akció-mutatvány.


A humor egyébiránt jól áll az alkotásnak, de olyan eklektikus – rossz értelemben véve eklektikus (a sci-fi keveredik a horrorral, az akcióval, a drámával és a komédiával) -, hogy lehetetlen bármi módon komolyan venni, vagy szignifikánsan értékelni.


Bugyuta „zúzás” ez kérem! Csordultig tele logikátlanságokkal, ostoba történésekkel, idétlen fordulatokkal. Totális káosz, ami ha sutba dobjuk a józaneszünket, akár még élvezetes is lehet, hisz mentségére legyen szólva: egy percig sem próbálja magát más színben feltűntetni, mint ami.
Ezzel együtt azért mégis csak fájdalmas, hogy Hollywoodban manapság az ilyen és ehhez hasonló mozik jelentik a szórakoztatást, s hogy Dwayne Johnson anti-színjátszása még mindig vonzó a tömegek számára.


Igényes popcorn mozinak tehát véletlenül sem neveznénk a Rampage-et, bár kétségtelen, hogy helyenként egészen élvezhető – is – tud lenni.


Az viszont, hogy egy animált óriás gorilla tulajdonképpen lejátssza a színről a teljes gárdát, mindent elmond a filmről.
Óvatosan, erős fenntartásokkal!

50%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése