2019. július 11., csütörtök

Shazam!


Fene gondolta volna, hogy épp a Shazam, az 1930-as évek végén útjára indított képregény filmes adaptációja lesz a DC első, valamirevaló szuperhős mozija…
Pedig így van! Kínlódások és kudarcba fulladt próbálkozások után egy valóban élvezhető, szerethető produkciót tett le az asztalra a stúdió. S ráadásul mindezt totál lazán, görcsmentesen, megfelelési kényszer nélkül.


A „ludas” minden bizonnyal David F. Sandberg, aki jó ízléssel és értő kezekkel nyúlt a klasszikus alapanyaghoz.
Nincs itt semmi olyan, amihez ne lett volna már korábban szerencsénk. Sandberg azonban nem csupán megoldandó feladatként tekintett a Shazam-projektre, hanem beletette a megfelelő emocionális töltetet is, amitől egy mozi elkezd úgy Isten igazából működni, és elkezd hatást gyakorolni az emberre!


A Shazam a kifejezetten vicces és ötletes szcénák mellett ráadásul igen impozáns és tehetséges szereplőgárdával büszkélkedhet.
Zachary Levi fürdőzik a szerepben, ahogy az Az-ból és a Csodálatos fiúból ismerős Jack Dylan Grazer is igen emlékezeteset megy! És akkor ott vannak még a remekül eltalált mellék karakterek is, mint pl. Faithe Herman, a cuki kis feka kislány szerepében.
És hát ne vitassuk el Asher Angel érdemeit sem, aki fiatal kora ellenére kifejezetten meggyőzően domborít a főszerepben!


A DC legújabb képregény mozija felüdülés a stúdió eddigi kínkeserves melói után. David F. Sandberg ügyesen tiszteleg az olyan klasszikusok előtt, mint pl. a Segítség felnőttem, vagy a filmben név szerint is emlegetett Rocky.


De nem holmi divatos nosztalgia-túráról van itt szó! A Shazam eredeti, ötletes feldolgozás, szórakoztató, vicces, emlékezetes mozi!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése