2019. november 22., péntek

Csekély esély - Long Shot


Jonathan Levine, a frappáns Eleven testek, illetve az egyszerre kacagtató és könnyfakasztó Fifti-fifti direktora két kevésbé sikerült mozi után (Ó, anyám; Három király tesó) ismét egy helyre kis vígjátékkal jelentkezik.
A Csekély esély közel sem olyan formabontó, mint az utóbb emlegetett két sziporka, de hiánypótló alkotás lehet azok számára, akik kedvelik a régi vágású romantikus komédiák valóságtól elrugaszkodott attitűdjét. Levine mozija tulajdonképpen egyfajta Micsoda nő - parafrázisként is definiálható, és hát nem is nagyon igyekszik tagadni a Garry Marshall-filmmel való rokonságot.


A Roxette It must have been love-jának Levine talán túl nagy jelentőséget tulajdonít, de a szereposztásnak hála – és az elképesztően valószerűtlen sztori dacára – a Csekély esély jóleső feel-good moziként vonul majd be a romkom-kánonba; ügyesen idézi meg a 90-es évek, valamint az ezredforduló környékén készült zsánerfilmek szellemét.


Merít a már említett Micsoda nőből – abból valóban egyértelműen és határozottan -, de a szintén Julia Roberts nevével fémjelzett Sztárom a páromat is simán idecitálhatnánk, mint előképet.
Pláne, hogy az alapállás kísértetiesen hasonlít az 1999-es moziéhoz: a sztár esetünkben a leendő miniszterelnök asszony (Charlize Theron erős és szórakoztató alakításában), a hősszerelmes pedig a lecsúszott, konstans káromkodó szabadúszó újságíró, Seth Rogen.


Rogen hozza a tőle megszokott lazaságot, meglepetéssel nem igen szolgál, de cserébe magabiztosan képes mindig nagyon Seth Rogen-es lenni. S noha már nem ragyog a régi fényében, még így is rendkívül vicces. A writerek ötletes monológokat és bemondásokat írtak neki, ő pedig a tőle megszokott tuskó attitűddel interpretálja a sorokat.
Aki viszont viszi a prímet, az egyértelműen Charlize Theron. A színésznő lubickol a szerepben, igéző, humoros, intelligensen szexi és sugárzó.
Furcsa, de Rogen és közte valami megmagyarázhatatlan oknál fogva működik a kémia. Hiába, Theron korunk egyik legnagyszerűbb színésznője, nagyszerűsége pedig át is sejlik az alakításán.


Kellemes kis mozi a Csekély esély. Nem maradandó, de felettébb kellemes! Téli összebújós estékre, orvosa utasítására!    

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése