2019. november 2., szombat

Préda - Crawl


Most épp az verte ki a biztosítékot (Magasfeszültség ugye…) a konszolidált filmes szakma berkeiben, hogy Tarantino szerint a francia horror-fenegyerek, Alexandre Aja Crawl c. mozija 2019. eddigi legjobbja!


Quentin szeret megbotránkoztatni, meg marhaságokat beszélni, de azért nyilván nem véletlen ejtette el a megjegyzést. Másrészt: Aja legfrissebb aligátoros horrorja tényleg bitang szórakoztató és marhára izgi!


Baszott nagy vérszomjas aligátorok vegzálnak szűk 90 percen keresztül két pincébe rekedt embert, miközben odakint tombol a hurrikán. Mindez simán gagyiba is fordulhatott volna. Alexander Aja azonban van annyira tapasztalt és körmönfont csávó, hogy egy ennyire banális alaphelyzetből körömrágós zsigeri horrort forgasson.


A szörnyes-állatos alzsáner meglehetősen behatárolt, a rendező pedig nagyon is tisztában van a műfaj korlátaival. Nem is nagyon igyekszik megreformálni azt. Csak és kizárólag a feszültségkeltésre épít, ezt pedig igen jól teszi! Ugyanis valóban akad jó néhány izgalmas, ultra-para jelenet.
A szereplőkről épp annyit tudunk meg, amennyi szükséges. Egy ilyen stílusú sztori nem is kívánja meg a komplex karakterrajzokat.


Oké, ez egy B-film, tiszta sor. Mégis baromi jól néz ki, szórakoztató, a kívánt hatást eléri, a kitűzött célt és a vállalásait maradéktalanul teljesíti.  
Kellemes parázást kívánunk!

70%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése