2019. november 2., szombat

The Clovehitch Killer


Köpni vagy nem köpni, ez itt a kérdés? Mit teszel, ha rájössz: az apád, akire kiskölyök korodban felnéztél, akivel együtt táboroztál a hegyekben, aki a cserkészcsapat kapitányaként megtanította, hogyan kell tengerész csomót kötni, tulajdonképpen egy ádáz sorozatgyilkos, akinek 13 nőáldozat szárad a lelkén?


Tyler akkor kezd el gyanakodni, amikor apja furgonjában egy megkötözött nő fotójára lel. Majd egyre több árulkodó jelre lesz figyelmes, végül a családi pajtában még több bizonyítékot – polaroidokat, rajzokat, furcsa eszközöket - talál.


A tinédzser nyomozásba kezd, a kisváros weirdo-jában, a szintén kívülálló Kassiben pedig – akiről kiderül, hogy valójában ő maga is érintett az ügyben - tökéletes detektív-partnerre tesz szert.


A fiatal Arkansas-i direktor, Duncan Skiles második egész estés filmjében az a legkirályabb, hogy nem akar semmit túlmagyarázni, nem papol, és nem ítélkezik. S mint minden jó independent mozi, él a függetlenség adta lehetőségekkel. Kompromisszummentes, és ebből következően egyedi!  


Dylan McDermott szenzációsan jó az apa szerepében, de a Tylert megformáló Charlie Plummer is elképesztő alakítást nyújt!
Nekik is köszönhető az egyedülálló filmélmény, Skiles azonban szintén tesz róla, hogy szép lassan a bőrünk alá másszon a rettenet. S mindezt nem olcsó riogatással, különféle horror-trükkökkel éri el. Egész egyszerűen megmutatja, hogy hogyan történne mindez a valóságban.


Egy pillanatra sem fordul meg a fejünkben, hogy valami extrém, rendhagyó sztorival van dolgunk. Sőt, az apa ténykedése egészen banális és hétköznapi – mondhatni magától értetődő. Épp ezért is olyan kényelmetlen/kellemetlen film a The Clovehitch Killer.


Feszült, nyomasztó felső ligás kisvárosi thriller-dráma! Nem maga a tökély, az atmoszféra, a suspense, és a színészi játék viszont olyan bivalyerős, hogy napokig emlékezni fogunk rá!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése