2016. június 24., péntek

Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére - Scouts guide to the zombie apocalypse


…nem támasztottunk semmiféle elvárást az író-rendező Christopher Landon (Disturbia; Parajelenségek-széria) legfrissebb szösszenete iránt…
Az a néhány ötletes trailer a ’tyúbon’ egy viszonylag ígéretes crossover mozit sejtetett, Landon nem túl veretes munkásságát/filmográfiáját figyelembe véve viszont mégiscsak volt bennünk némi félsz a végeredményt illetően.  
A direktor úr most sem tenyerelt bele úgy isten igazából a tutiba, de a Scouts guide to the zombie apocalypse várakozáson felül teljesít: tempós, ’cukin’ idétlen, vérgőzös, és helyenként kifejezetten vicces is. 


A három cserkészfiú zombi kalandja alapjában véve nem sok újdonsággal szolgál; Landonnak azonban sikerült olyan fincsi kis fűszerekkel feldobni a horror-komédia szubzsánert, amelyek összességében jóleső feel-good (?) élménnyé varázsolják az egyébként nem túl eredeti történetet.
Valami hasonlóval próbálkozott tavalyelőtt az Elijah Wood és Rainn Wilson nevével fémjelzett Cooties... Ott is felemásra sikeredett a „mutatvány”, a Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére viszont annyival több a 2014-es vetélytársnál, hogy sokkal kedvelhetőbb karaktereket vonultat fel, s a ritmusa is jóval kiegyensúlyozottabb. 


Vélhetően sosem kezdtünk volna bele a film megtekintésébe, ha Tye Sheridan neve nincs ott a stáblistán. Az alig 20 éves fiatal színész palántára Jeff Nichols kiváló Mud c. coming-of-age mozijában figyeltünk fel. Bár Tye számára ezúttal nem adatott meg a lehetőség, hogy kibontakoztathassa rendkívüli tehetségét, most is uralja a vásznat! Még akkor is, ha mondjuk épp egy ’zombi-bácsika’ elnyűtt-kókadt péniszébe kénytelen belekapaszkodni, vagy „elzombisult”, villogó szemű, éles karmú macskák elől kell menekülnie...


...Landon végül is jó érzékkel zatyulta össze a tini vígjátékok kliséit a horror közhelyekkel.
B-film a javából, de nincs vele különösebb probléma!
Britney Spears-t éneklő élőhalottat meg amúgy se láttunk még…
Szelfizz zombival!

65%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése