2015. május 1., péntek

God's pocket


Kisvárosi dráma, Sundance-kompatibilis hangulat és miliő (naná, hogy Redford fesztiválján debütált a film!), egy nagyszerű Philip Seymour Hoffman… és tessék, még ez sem elég!
Pedig a God’s pocket nagyon jól és ígéretesen indít: kicsit különc, kicsit deviáns; még a történet „generátora”, vagyis a bonyodalom is érdekes, és figyelemfelkeltő; majd ahogy egyre inkább kúszunk bele a történetbe, úgy válik egyre zavarosabbá a film. Valahogy elvész az a varázs, amelyet John Slattery rendező nagy műgonddal az első fél órában felépített. 


Ráadásul be-becsúszik egy-egy logikátlan fordulat is, túl sokat akar egyszerre mondani a God’s pocket, amikor még a fő motívumaival és - csapásirányával sem tud igazán zöld ágra vergődni.
Kár ezért a moziért, hiszen a szereposztás parádés, Hoffman, John Turturro, Christina Hendricks és Richard Jenkins ki is tesznek magukért, nem rajtuk ment el a „meccs”…


…a forgatókönyvet kellett volna gatyába rázni, lefejteni róla a sallangokat és akkor a God’s pocket egy kurva jó kis szocio-dráma lehetett volna.
Volna…

55%

2 megjegyzés: