2016. augusztus 9., kedd

Rendes fickók - The nice guys


Shane Black visszatért, de még hogy!
A fickónak olyan alapvetések forgatókönyveit köszönheti a nagyvilág, mint a Halálos fegyver – sorozat, Az utolsó cserkész, vagy éppen az Utánunk a tűzözön.
Nem túlzás azt mondani: Black mindent tud az akció zsánerről! Annak is a könnyedebb, komikus elemekkel megspékelt válfajáról!


…2005-ben aztán Black úgy döntött, kipróbálja magát direktorként is. A „próbálkozásnak” pedig a bizarr Durr, durr és csók lett az eredménye, melynek most itt a „kvázi” folytatása a Rendes fickók! A The nice guys azonban sokkal bizarabb, sokkal viccesebb és sokkal szórakoztatóbb, pedig Robert Downey Jr. és Val Kilmer esztelen ámokfutásával sem volt az ég egy adta világon semmi probléma. 


Black a buddy movie-k nagy ismerője, de Istenemre, annyira jól esik, hogy nem csupán visszaidézi a dicső ’90-es éveket - filmje nem szimpla „hommage” -, hanem felturbózva korai kultikus munkáinak esszenciáját egy egészen újszerű (?) retró világot teremt.
Természetesen sokat nosztalgiázik, a ’70-es években játszódó sztori ebben segítségére is van, de a Rendes fickókban szinte minden percre jut egy remekbe szabott poén, egy kurvára frappáns mondat, vagy egy emlékezetes, pimasz geg. Rettentően cool!!!


A rendező ráadásul még arra sem rest, hogy a happy endet a visszájára fordítsa, és viccet csináljon a „nagy összeborulásból” is.
Helyenként picit azért fárasztó a cucc; tuti, hogy nem fogja mindenki egyöntetűen szeretni Shane Black agymenését. Meggyőződésünk azonban, hogy a színészi játék még a kétkedőket és a szubzsáner ellentáborát is kárpótolja majd!
Russell Crowe zseniális, azt meg sosem gondoltuk volna, hogy Ryan Goslingban ilyen frenetikus komikus vér csörgedezik! 


A Rendes fickók kellemes meglepetés! Nem gondoltuk, hogy az 54 éves Shane Black ilyen kirobbanó formában van! Le a kalappal!

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése