2016. augusztus 27., szombat

The fundamentals of caring


…a Netflix az elmúlt egynéhány évben számunkra, magyarok számára is bebizonyította, hogy képes nívós, megbízható minőségű saját gyártású sorozatokat, egész estés mozgóképeket készíteni, s mindenképp komoly vetélytársa a nagy filmstúdióknak.
A The fundamentals of caring ízig-vérig Netflix „termék” – nagyon ’independent’ -, és hát az az igazság, hogy az online filmforgalmazó ezúttal sem engedett a színvonalból! 


Paul Rudd és a kiváló Craig Roberts (Submarine) bámulatos játékával operáló indie mozi egyszerre működik frankón szórakoztató road movie-ként, intelligens, vicces vígjátékként és szívbemarkoló drámai történetként! 


A kerekes székes Trevor és a lelki válságban tobzódó ápoló Ben, együtt veszi nyakába az „államok” motelekkel és benzinkutakkal sűrűn tűzdelt poros országútjait. Egyrészt fel szeretnék kutatni Trevor sosem látott édesapját, másrészt – ami a fontosabb – az izomsorvadásos tini bakancslistájáról is ki szeretnének pipálni egy-két alapvető „tételt”. Szerelem, randi, állva pisilés és társai…
…lehetett volna ebből egy kurvára közhelyes, gejl filmet is kanyarintani, de a direktor Rob Burnett-nek sikerült a közhelyeket ízlésesen, okosan „összerendezni”, s így a végeredmény egy kellemes, üde, friss mozi lett! 


Remek párbeszédek sorjáznak, jó a tempó, és mindenekelőtt klasszak a színészek! Igen, még Selena Gomez sem vall szégyent!
Örvendetes továbbá, hogy Burnett nem ostoroz minket szájbarágós tanulságokkal, nem ’okít’, csupán elmesél egy nagyon emberi, kedves kis történetet és slussz. Nincsenek sallangok, a film és vele a sztori mindvégig a realitás talaján marad! 


Hétköznapi, mégis érdekes, nincsenek benne ’nagy pillanatok’, mégis picit katartikus - és nem utolsó sorban: baromira szerethető! 

80%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése