2016. augusztus 21., vasárnap

The Bronze


Az Olimpia zárónapjához ex-olimpikonról szóló sport-vígjáték dukál…
Az Asad c. rövidfilmért 2013-ban Oscarra jelölt Bryan Buckley komédiája azonban fájóan kínos és bántóan fárasztó. Kár szépíteni, a The Bronze bizony „félrement”, pedig nem volt ez a projekt alapból kudarcra ítélve.
Az élsportolók pályafutásának esetleges fiaskóit – és az azokból fakadó lelki megpróbáltatásokat -, illetve a sportolók 'utóéletét' pellengérre tűzni nem rossz ötlet. Kérdés, hogy a jelenség drámai, vagy komikus oldalát szándékozik kidomborítani az adott mű. Ez esetben nincs kérdés, Buckley a komikum irányából közelít, csak hogy ez az egész hacacáré picit sem vicces. 


Egyrészt baromira idegesítőek a karakterek: Melissa Rauch (Agymenők; Spancserek) erőltetett vulgaritása és keménykedése béna, az Awkward webizódokból és különféle tévésorozatokból ismerős Haley Lu Richardson pedig baromira túljátssza a szerepét. Másrészt a forgatókönyv tök klisés, kiszámítható a cselekményvezetés, sallangokkal teli a dramaturgia.  
De ez a legkevesebb, mert hogy valóban nincs poén, s azt az egy bizarr és abszurd szexjelenetet leszámítva szinte semmi "érdemleges" nem történt a több, mint másfél órás, bő lére eresztett játékidő során. 


Sokat elárul egyébként a film hányatott sorsra, s a bemutató dátumának folyamatos „tologatása”...
A The Bronze már 2014-ben a premierre várt… végül a 2015-ös Sundance-en debütált, majd 2015 júliusáról októberre halasztotta a forgalmazó az amerikai mozi premiert, hogy aztán csupán 2016 márciusában kerüljön a film a vetítőtermekbe… s hogy aztán a csúfos bukást követően, gyorsan le is szedjék az illetékesek a műsorról...
Nyilván a Sony is tudta már a tesztvetítés során, hogy ebből bizony nem lesz világraszóló siker. Nem is lett. A kritikusok sem szerették. Mi sem szeretjük. Mert, hogy nem jó.


A Riói Olimpiai Játékok méltó lezárásaképpen most inkább be is kapcsolódnánk az Egyesült Államok – Szerbia kosárlabda döntőbe. Az mindenképp nívósabbnak ígérkezik.

30%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése