2017. július 16., vasárnap

Lego Batman - A film - The LEGO Batman Movie


Bár telitalálatnak bizonyult, töredelmesen bevalljuk, mi nem igazán rajongtunk a kissé infantilis A Lego-kalandért. A 2014-es film csordultig volt ötletes szcénákkal és remek fricskákkal, de picit azért meg is feküdte a gyomrunkat a hektikussága.
Batman cameo-ja azonban kiváltképp jól állt a filmnek! A Robot Chiken rendezője, az előző Lego-mozi vágója, Chris McKey nem volt hát rest nekiveselkedni egy egész estés Lego Batman játékfilmnek – ügyesen felismerve a lehetőséget és a potenciált a karakter ezen közegben történő újbóli színrelép(tet)ésében. 


És – noha ismét megvan a hektikusság és a picit fárasztó infantilizmus – a döntés, illetve maga a film McKey-t, valamint a Lego-franchise-t szupportáló szakembereket igazolja! A Lego Batman ugyanis teljesen rendben van, a viccek viccesek, az akciók látványosak, az alkotók pedig csak el-elvétve estek át a ló túloldalára - idiotizmusnak nyoma sincs! 


Hiába lett ízekre szedve kedvenc szuperhősünk (a Batman-mítosz finoman ugyan, de több soron is megkapja a magáét), McKey kompániája kellő alázattal kezeli Bruce Wayne-sztoriját. Akad egy-két erőltetettebb poén, de összességében ötletesek a bemondások – klassz a szinkron!!! -, remekül ágyazódnak be a karakterek a Lego-univerzumba. 


A Denevérembernek ráadásul nem csak önmagával – vagyis szuperhősi minőségével – kell el – és leszámolnia, lelki folyamatok – apaság, család etc. – is nehezítik az életét. Nyilván nem kell drámai mélységekre számítani, de a Lego Batman jóval többet nyújt, mint egy átlagos animációs mozi. 


Így bizton állíthatom, hogy nem csak a kicsik, de a felnőttek kegyeit is simán elnyerheti McKey helyenként egészen bravúros agymenése. Persze kell azért a szándék is a részünkről, hisz – miként A Lego-kaland – ez a film is rendkívül „sűrű” és már-már túlontúl energikus.
Mégsem ellenkezünk, állunk elébe, jöhet a Lego Ninjago

75%

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése